Samsun'un Atakum Belediyesi'ne ait Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi'nde son 1 yılda başvuruda bulunan yaklaşık 60 kadına psikolog ve avukat desteği verildi. 300 gönüllü üyesi bulunan merkezde ayrıca çocuklar için 'Sanal bağımlılık ve şiddet içeren video oyunları ile mücadele projesi' başlatıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Acil Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ahmet Güzel ile ortak yürütülen proje kapsamında 1 yılda çeşitli yaş gruplarında yaklaşık 10 bin çocuğa okullarda 'Sanal bağımlılık ve şiddet içeren video oyunların psikolojik, fizyolojik ve sosyolojik etkileri' konusunda eğitim verildi. Ayrıca aynı konu ile ilgili il genelinde 2 bin 300 çocuğun katılımıyla anket çalışması yapıldı.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın eşi olan Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi'nin Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, merkezde toplumdaki dezavantajlı gruplarla ilgili çalışmalar yaptıklarını ancak şiddet konusuna önem verdiklerini belirterek, "Biz çocuklarla beraber yeni bir sayfa açmak istedik. Şiddetin temeline inerek çocukların ilerleyen yaşlarda şiddet uygulayan bireyler olmalarının önüne geçmek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. En önemsediğimiz bir projemiz var. 'Sanal bağımlılık ve şiddet içeren video oyunları ile mücadele projesi' şiddet içerikli video oyunlarını oynayan çocuk sayısı çok fazla. Çocuklar bu oyunlarda öldürdükçe kan akıttıkça şiddet sahnelerini uyguladıkça puan kazanıyorlar. Böyle çocuklarda şiddet duygusu yerleşiyor. Çocuk belli bir noktadan sonra sanalla gerçeği ayırt edemez hale geliyor. Çocuklarımızın ileride şiddet uygulayan bireyler olma durumu var bu kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızda duruyoruz. Çocukların şiddetle büyümelerini önlemek adına öğrenci ve velilerimizi bilgilendiriyoruz. Ardından yaptığımız değerlendirme çalışmalarında da kendilerinin de bu olayın aslında bu kadar farkında olmadıklarını söylediler" dedi.
Merkezin sadece kadınlar için değil tüm dezavantajlı gruplar için çalışmalar yaptığını dile getiren 2 çocuk annesi Fatma Taşçı, "Ama tabii ki şiddetli ilgili konu bizim önceliklerimizden birisi. Öncelikle kadınlarla ilgili çalışmalarımız var. Merkezimizin içinde kadın danışma merkezi var. Burada kadınlarımıza gönüllü psikolog ve avukat tarafından ücretsiz destek veriliyor. Biz kadınlarımızın sosyalleşmesi hayatın içinde daha aktif rol alması için çeşitle alanlar oluşturuyoruz, onlar için seminerler düzenliyoruz, uzmanlar getiriyoruz destek sağlıyoruz" şeklinde konuştu.
Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi'nin 18 kişiden oluşan bir yönetim ekibinin olduğunu söyleyen Taşçı, "Atakum Belediyesi'ndeki bütün partilerinden kadın meclis üyeleri, kadın muhtarlar, mesleklerinde ön plana çıkmış başarılı kadınlarımız bu kadroda var. Birde yaklaşık 300 gönüllü üyemiz var. Onların da bize destekleri çok büyük" dedi.
11 Şubat 2015'te Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın ismi Atakum Belediyesi meclis kararıyla Kadın Koordinasyon Merkezi'ne verilmişti.