Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

SİMDER Kemal Zeybek’i ağırladı

Dernek binasında yapılan programda CHP Milletvekili Zeybek, SİMDER üyeleriyle bir araya gelerek kahvaltı yaptı. Ardından SİMDER Kurucu Başkanı Yunus Güney ve Kemal Zeybek katılımcılara hitap etti ve soruları yanıtladı.

Programa katılan üyelerin çokluğuyla SİMDER’in bir tabela dernek olmadığını anladığını belirten CHP Milletvekili Kemal Zeybek, “Bu oluşum beni çok duygulandırdı. Bunun böyle olduğunu ben bilmiyordum. Bazen insanlar kendi menfaatlerini, kurumlarda ve diğer alanlarda çıkarlarını menfaatlerini yönetim olarak elde etmek için dernek yapısı kuruyor. Bu derneğin böyle olmadığını şu an gördüm” dedi.

Yapı sektörü için dernek çatısında bir birliğin olmasının çok önemli olduğunu ve bu yapının şehrin imarına da katkı sağlayabileceğini söyleyen Kemal Zeybek, “Sizin burada gerek müteahhit arkadaşlarımızın gerekse inşaat sektöründeki satıcı arkadaşlarımızın bir arada olmaları çok önemli. Bunun en büyük özelliği, insanların birbirleriyle bu alanlarda tanıma, sohbet etme ve bilgi alışverişinde bulunma imkanı bulur. Bu derneğin de amacının bu yönde olacağını düşünüyorum. Samsun’da iyi işler yapacağınıza da inanıyorum. Bir şehrin gelişmesinde yerel yönetimin dinamikleri çok önemlidir. Bu tür işlerin siyaseti olmaz. Atakum bana göre dört dörtlük imarı yapılmış bir şehir değildir. Sokaklar viraj almış. Caddeler düzensiz yapılmış. Bundan sonra düzelme şansı da yoktur. Ama bundan sonra yeni imara açılacak yerlerde bunun yapılma olasılığı vardır. Ben bu dernekteki arkadaşlarımızın el birliğiyle şehrin ileride yeni açılan alanlarında bilgisini öngörüsünü ve birikimini sunacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Yapı sektöründeki sorunlar için çözüm önerilerini anlatan SİMDER Kurucu Başkanı Yunus Güney ise “Yerel yönetimlerin süratle yeni parseller üretmesi, bununla da sınırlı kalmayıp parsellerin altyapısını da üretmesi gerektiğini düşünüyorum. Arsa maliyetleri binanın yapı maliyetleri içerisindeki en büyük kalemi olmaya başladı. Samsun gibi bir yerde çok uçuk rakamlar var. Türkiye genelinde de arsa maliyetlerinin yapı maliyetleri içerisindeki oranı çok yüksek. Bu oranın süratle aşağı düşürülmesi gerekir. Bir ikinci problem ise inşaat girdileri. İnşaat girdileri dediğimiz, demir, beton, seramiktir ince işçiliktir. Bunların da fiyatının aşağıya inmesi için hükümetin bir şekilde ihracata kota uygulaması gerektiğini düşünüyoruz. Zira yeterli üretim olmadığında ihraç edilen malların iç piyasada fiyatının ciddi yükseldiğini görmekteyiz” şeklinde konuştu.

Buluşma programı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
SimderKemal Zeybek
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.