Öne Çıkanlar 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası Romanya
banner798

SİMDER üyeleri SAMGAZ yöneticileriyle buluştu

Kolsan, SİMDER Başkan Yardımcısı Adem Bektaş ile makamda görüşme yaptı. Ardından SİMDER üyesi yapı sektörü paydaşları ile kahvaltıya geçildi.

SİMDER Başkan Yardımcısı Adem Bektaş, “Müteahhitlik esnasında önümüze çıkabilecek olan, bizim bilmediğimiz veya bizim için çok kolay olabilecek ama yönetmeliklerde mümkün olmayan bir takım konular hakkında bilgilendiğimiz bir etkinlik oldu. Yapı sektörünü bir araya getirmek üzere bu yapıyı 10 ay önce kurduk. Atakum, İlkadım, Canik, Bafra ve Kavak’tan arkadaşlarımız var. İlçelerden arkadaşlarımızla sayımızı daha da artıracağız. Sektörümüze yönelik konularda bilgiler almak, görüş, istek ve önerilerimizi dile getirmek ve bizden beklentileri öğrenmek adına Cumartesi Buluşmaları Kahvaltı Programı ile ilimizdeki yöneticilerle bir araya geliyoruz. Bu toplantımızda da gayet verimli bir sohbet imkanı bulduk” dedi.

“Servis kutuları müdahale edilebilir olmalı”

SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan, “Servis kutularının belirli bir teknik çerçevesi bulunuyor. Bununla ilgili EPDK’nın bir kurul kararı bile var. Konumu buradaki şartlara göre belirleniyor. Bunun dışında servis kutularının 7/24 müdahale edilebilir olması lazım. Kutuyu standart olsun diye biz yaptırıyoruz. Biz kutuyu monte ettikten sonra kot yükseltmesi veya düşürmesi olduğunda problem oluyor. Kutunun yarısı betona gömülmüş oluyor ben kutuyu açamıyorum veya altı açık kalıyor hayvan girmesi boruya zarar vermesi tehlikesi oluşuyor” dedi.

“İnşaatın başında doğalgaz için başvurulmalı”

Genel Müdür Yılmaz Kolsan “Müteahhitler olarak bir yerde bir işe başladığınız zaman, oranın altyapısına tapuda sorun olup olmadığına bakıyorsunuz ama ‘doğalgaz buraya gelir mi gelmez mi’ diye insanlar sormuyor. Bina bitiyor daireler satılıyor. Bize vatandaş gelip ‘buradan daire aldım doğalgaz ne zaman gelir’ diye soruyor. Binadan hiç başvuru gelmemiş, orada imar yolu da yok. Bu sefer ‘gaz veremeyiz’ diyoruz vatandaşla karşı karşıya kalıyoruz. Bu tür problem yaşamama adına bir işe başlayacaksanız ya da daire satın alacaksanız başlar başlamaz bize gelmeniz lazım. İnşaat 1-2 yıl sürer, o sürede bize zaman kazandırırsınız” diye konuştu.

Talepler toplanıp yılın ilk 3 ayında projelendiriliyor

Yılmaz Kolsan, “Yıllardır şöyle bir uygulama oluştu bizde. Mesela bugün yatırım dönemindeyiz. Bugün sizlerden sürekli dilekçe alıyoruz. 31 Aralık’a kadar gelen bütün dilekçeleri ocak, şubat ve mart aylarında tek tek yerinde inceleyip herhangi bir problem yoksa projelendiriyoruz. Ve yatırım programına başlıyor devam ediyoruz. Vatandaşın yaşadığı sorunlardan biri de yol var doğalgaz niye gelmiyor diye soruyorlar. İmar var ama yol açık değil ya da orada yol var ama yol imara yönelik değil. Kot düzeltilmemiş. Vatandaş yolum var diyor ama o yol aslında imardaki yol değil. Talepler doğrultusunda plan proje yapıyoruz. Bütün ilçelerde gaz var. Talep nereden gelirse hepsini tek tek değerlendiriyoruz bizim kriterimiz imarda bir sorun olmaması. Bunun dışında doğalgaz sektör, sektör planlandığı için bazen ‘yolun karşısında doğalgaz var bu tarafında niye yok’ gibi durumlarda oluyor. Oradaki sektör henüz projelendirilmemiş olabiliyor. Bu durumlarla karşılaşmamak için öncesinde bize gelerek bilgi alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Genel Müdür Kolsan, havalandırma menfezlerinin de standartlara uygun açılmasına dikkat edilmesini istedi. Menfez için bir hesabın olduğunu ve bazen yapılan inşaatlarda küçük kaldığını gördüklerini ve tekrar menfez açmak gerektiğini belirtti.

Toplantılara SAMGAZ Yatırım Müdürü Hakan Baltaoğlu da katıldı.

Anahtar Kelimeler:
SimderSamgaz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.