Öne Çıkanlar CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza CİNSEL SALDIRI
banner798

Siyaset Akademisi Büyük Öneme Sahip
banner852

AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ SAMSUN'DA BAŞLADI

AK Parti 19. Dönem Siyaset Akademesi Samsun'da 700 kişinin katılımıyla başladı. AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu,

Siyaset Akademisi sayesinde 75 bine yakın katılımcıya eğitim verilerek Türkiye siyasetine çok büyük katkılar sağlandığını söyledi

-----------------

YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı'nca organize edilen, 19. dönem Siyaset Akademisi açılış programı Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da gerçekleştirildi. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Osman Şahin, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşen açılış programına teşkilat mensupları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İLK 3'E GİRENLERE ÖDÜLLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERECEK

Eğitim programında katılımcılara siyaset, sosyoloji, dış politika, uluslararası ilişkiler, iletişim ve hukuk gibi temel alanlarda akademisyenler ve tecrübeli siyasetçiler aracılığıyla eğitim verilecek. 8 hafta sürecek eğitim programında ilk üçe giren katılımcılara Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödülleri verilecek.

SİYASET AKADEMİSİ'NE REKOR BAŞVURU

700 kişinin katıldığı programda konuşma yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, "Siyaset Akademisi sadece AK Parti'de

görev alan teşkilat mensuplarımıza yönelik düzenlenen bir program değil, 18 yaşını dolduran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin katılım gösterebildiği bir programdır. 612 kişinin başvuru yaparak rekor katılımın olduğu Siyaset Akademisi'nin Türkiye siyasetine, toplumunun sosyal ve kültürel yapısına katkı sağlayacak bir etkinlik olduğu inancındayız. Siyasal ve kültürel kimlik kazandırma amacıyla gerçekleştirilen etkinliğimiz, önümüzdeki süreçte partimize ve toplumumuza ciddi katkılar getirecektir. Program kapsamında Samsun'da 2 ay içerisinde çok değerli hatipler sunumlarını yapacak. Siyaset Akademisi çalışmalarının herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Siyaset Akademisi'nin AK Parti'nin Türkiye'de siyasete kattığı en önemli yeniliklerden birisi olduğuna vurgu yapan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ise, "Biz siyasetin bilgi temelli bir eylem olduğuna inanıyoruz. AK Parti kadroları, bilgi ile araştırma ile milletimizin hizmetine en iyi hangi çalışmaları koyabilirizin inancıyla çalışan kadrolardır. Siyaset Akademisi de bu anlamda çok büyük öneme sahip. Burada hem teşkilat mensuplarımız siyasi konularda bilgi alıyor hem de siyasete ilgi duyan, partimizi tanımak için bu platformu bir vesile olarak gören vatandaşlarımız istifade ediyor. Siyasi tecrübenin yegane edinilebileceği yer teşkilatlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın bana ifade ettiği şey de siyasetin kitaplarla değil, sahada pişip öğrenilmesi gereken bir olay olduğudur" diye konuştu.

ZENGİN İÇERİĞİ OLAN BİR AKADEMİ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de Siyaset Akademisi'nin içeriğinin çok zengin olduğunu belirterek, "Siyaset Akademisi çok zengin içerikleri olan bir çalışma. 2007 yılında projelendirilen Siyaset Akademisi, bugün çok ciddi mesafeler kat etti. Bu süreç içerisinde 12 yılda, 18 kez gerçekleştirildi. Sanıyorum dünya da böyle bir programı icra eden belki de tek siyasi parti Adalet Kalkınma Partisi'dir. Bu büyük bir sorumluluktur, onurdur" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876