Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

Sorunun En Büyük Kaynağı Tek Adam Rejimi

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel “Cumhuriyet tarihimizde ilk kez iç borç için ödenecek faiz borcun ana parasını bu hükümet döneminde aştı. Ekonomi duvara tosladı açın milletin önünü yeter artık tek çözüm sandık” dedi.

Türkiye'de yaşayanların %86'sı ekonominin kötü olduğunu söylüyor

ekonomi uçuyor Türkiye yıldızlar ligine girdi. Samsun ihracat rekorları kırıyor nidalarının yanında millet ekmek aş derdine düşmüş hemşerilerimiz hayat pahalılığına isyan ediyor, Ak partiye sorsanız herşey güllük gülistanlık. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de yaşayanların %86'sı ekonominin kötü olduğunu söylüyor. Ülkede da yaşayanlar 1. sorun %42 ile hayat pahalılığı diyor. Ak parti her şey yolunda sabır ve sükût telkinleri vermekten başka bir şey yapmıyor dedi.

Sorunun En büyük kaynağı TEK ADAM REJİMİ

Tek adam rejimi gelmeden önce Dolar 4,73 iken bugün Dolar 17,80. Türk lirası son 4 yılda Dolar karşısında %75 değer kaybetti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 4 yıl önce hayata geçtiğinde bu Ülkede enflasyon %15 di. Şimdi %79.

4 yıl önce Gıda enflasyonu %19, bugün %94

Hayat pahalılığı 4 yılda 5’e katlandı o da TÜİK’in makyajlı rakamlarıyla son 4 yılda SEBZE %141, MEYVE %178, YUMURTA %181, EKMEK %218, ET %222, PEYNİR %257, MAKARNA %330, SÜT %349 zam gördü.

4 yıl önce bugünlerde 12 Kg’lik EV TÜPÜ 92 LİRA 50 KURUŞTU bugün 311 LİRA. Mutfaklarda tencereyi kaynatmak %236 pahalandı.

4 yıl önce Ülkemizde BENZİNİN LİTRESİ 6 LİRA 29 KURUŞTU bugün 22 LİRA 84 KURUŞ. 4 Yıl önce bir arabanın 55 litrelik benzin deposu 346 liraya doluyordu bugün 1256 liraya doluyor.

Tek adam rejiminin bedeli ve faturası millete ödetilirken sadece bu yılın ilk yarısında DOLAR, EURO garantili rant projeleri için YANDAŞ MÜTEAHHİTLERİNE yaklaşık 10 MİLYAR LİRA aktardı. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez ödenecek faiz, borcu bu hükümet döneminde aştı. Bu yılın ilk 6 ayında bütçeden faiz lobilerine 135 MİLYAR LİRA aktardı.

Dünyada en kötü durumdaki 5 Ülkeden biriyiz. Enflasyonun en önemli sorun olarak görüldüğü Ülkelerin başında biz geliyoruz. Yine en çok YOKSULLUK VE SOSYAL ADALETSİZLİK kaygısı taşıyan 2 Ülkeden biri biziz. Diğeri de BREZİLYA. Ülkemizde ki yoksulluk kaygısı TEMMUZ da yani tek bir ayda 7 PUAN birden artmış. Türkiye 27 Ülke içinde yoksulluk kaygısının en hızlı arttığı ülke olmuş ve AK parti millete sabır edin diyor.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara sesleniyoruz “milletin iflahı kesildi, sabır edecek takati kalmadı milletin önüne sandığı koyun milletkararını versin.Göreceksiniz herkes rahat bir nefes alacak” dedi.

Anahtar Kelimeler:
ChpSamsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.