Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yaban keçisi
banner798

Sosyal Bilgiler dersinde ezberci eğitime son

Tekkeköy Ortaokulu’nda eğitimde yenilikçi ve alternatif yaklaşımlarla beslenen projeler birbiri ardına hayata geçiriliyor. Bunlardan sonuncusu ‘Sosyal Bilimler Eğitimi’ konulu sergi. Sergi için bir süredir hazırlıklarını sürdüren okulun Sosyal Bilgiler öğretmenleri Mevlüt Yamaç ve Harun Tırpancı, anlamlı bir projeye daha imza attılar. Dersliğin fiziksel olarak iyileştirilmesinin ardından öğrencilerin proje ödevleri olarak hazırladıkları materyallerle derslerde kullanılan alternatif eğitim araçları bu etkinlikle sergilenmiş oldu. Üç saat süren etkinliğe öğrenciler, öğretmenler ve veliler yoğun ilgi gösterdi .

Civar okullardan gelen eğitimciler ve öğrencilerin de ilgi gösterdiği etkinliğe, Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Küçük ve 600’den fazla ziyaretçi katıldı. Sergi hakkında fikirlerini sorduğumuz Mevlüt Yamaç şunları söyledi: ‘‘Eğitim, günümüzde hızla kabuk değiştiriyor. Mevcut ezberci anlayışla salt ders kitabına dayalı öğretmen merkezli eğitim çoğu Avrupa ülkesinde çoktan terk edildi. Artık öğrenmenin eğlenceyle, oyunla, sporla yoğrulduğu öğrenci merkezli eğitim yaklaşımları konuşuluyor. Bu alternatif eğitim yaklaşımları uygulanıyor. Ben bir eğitimci olarak okulların toplumsal hayat adına, çevre adına, insan ilişkileri adına nerede aksaklık varsa onlara çözüm üretmesi gerektiğini düşünüyorum.

Gündelik hayatta karşılığını bulmayan, ayakları yere basmayan bilgilerin çocuklara ezberletilmesini reddediyorum. Eğitim, hayata temas ettiği ölçüde eğitimdir. Biz, derslerimizde eğlenerek öğreniyoruz. Özellikle ‘öğreniyoruz’ diyorum; çünkü ben de sürekli öğreniyorum. Müfredatımızdaki konularla ilgili materyaller üretiyoruz. Çocukların kendilerini ifade edebilecekleri kanallar oluşturuyoruz. Bu sergi de bu kanallardan biri. Çocuklar, tüm hazırlıkları kendileri yaptılar. Emek verdiler. Yürüttüğümüz projeleri ve derslerde kullandığımız araç gereçleri ailelerine, öğretmenlerine ve arkadaşlarına tanıttılar. Her biri o kadar kıymetli ki! Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz her projede olduğu gibi bunda da öğrencilerin emekleri var. Adım adım başarıya koşuyorlar. Bense onların sorumluluk aldıklarını, çözüm ürettiklerini, iletişim kurduklarını, kendilerini ifade ettiklerini gördükçe yaptığım işten daha çok keyif alıyorum ve gelecek için taşıdığım umutları her daim diri tutuyorum’’ dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.