Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner797

Tapulu arazisine yol yapıldığı için toprak döküp ulaşıma kapattı, polis 412 lira ceza kesti
banner852


Samsun'un İlkadım İlçesi'nde oturan evli ve 2 çocuk babası İbrahim Akbulut, 6 Mayıs 2014'te Gençlik Caddesi üzerindeki yolun bin 557 metrekarelik bölümünün kendisine ait olduğunu öne sürerek ölçüm yaptırdı. Yapılan ölçüm ve incelemelerde Akbulut'un haklı olduğu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi'ne başvuran Akbulut, "Eğer burayı yol olarak kullanmaya devam edecekseniz, bana kamulaştırma bedelini ödeyin" dedi. Belediyeden herhangi bir yanıt alamayan, hiçbir yetkilinin de bir daha kendisiyle görüşmemesine sinirlenen Akbulut, çeşitli zamanlarda, yolu, 1 veya 2 şeridini toprak dökerek ulaşıma kapattı.

Hiçbir kamulaştırma yapılmadan arazisinin Büyükşehir Belediyesi tarafından alındığını ve yol yapıldığını öne süren Akbulut, bugün sabah saatlerinde de 2 gidiş- 2 geliş olmak üzere 4 şeritli yolu kepçeyle toprak dökerek yine kapattı. Ulaşıma kapattığı yol nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ve vatandaşların şikayeti üzerine olay yerine giden polis, yolu açması için Akbulut'u ikna etmeye çalıştı. İkna edilemeyince polis tarafından 'taşıt yolu üzerine toprak dökmek suretiyle yolu kapattığı' gerekçesiyle Akbulut'a 412 lira ceza kesti.

Büyükşehir Belediyesi Akbulut'tan şikayetçi olurken, zabıta ekipleri olay yerine iş makinesi çağırarak yolun bir bölümü tekrar ulaşıma açtı. Konuyla ilgili açıklama yapan Akbulut, "Arazi benim. İstediğim gibi kapatırım. Büyükşehir Belediyesi 10 yıldır arazimi izinsiz kullandı. Kimse gelip benimle temas kurmuyor. Belediye, arazimi kapattığım için benden şikayetçi olmuş. Tapum elimde, mahkeme kararım elimde olmasına rağmen ceza yiyorum. Bugün arazimi trafiğe açtılar ama yarın ben yine kapatacağım" diye konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akp baston polisler 8 yıl önce

Adamın kendi arazisi, büyükşehir kqmulastirmadan almak istiyor! Sizde vatandaş garip ona yazın cezayı görünüm yüzüme yazmaya yemez plakayı yazın cezayı! Tüm vatan hayinlerini teşkilatlarının temizleyecegiz.

banner877

banner876