Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner867

Tarihi Hastaneye Büyükşehirden Yeni Konsept
banner852

Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi’nin bölge için yapmayı planladığı proje Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Belediyeye tahsis edilen tarihi hastane binası ve arazisiyle ilgili şuan ihale sürecinin başlaması bekleniyor. Ardından startı verilecek restorasyon ve rekreasyon çalışmalarıyla eski hastane ‘Aile ve Yaşam Merkezine’, ağaçların bulunduğu alan ise kent parka dönüşecek.

HALK NEFES ALACAK
Hastane yerleşkesinde hayata geçecek projenin önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tarihi değerleri koruyarak gerçekleştirecekleri yatırımla yeni konseptin Türkiye’de ilk olacağını söyledi. Restorasyon çalışmalarına yıl içinde başlayacaklarını ifade eden Başkan Demir, “Eski Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesini, Aile ve Yaşam Merkezine dönüştürüyoruz. Burası için güzel bir proje hazırladık. Alandaki tarihi değerimiz olan tescilli binayı restore edip koruyarak, sosyal ve kültürel amaçlı etkinliklerde kullanılması için halkımızın hizmetine sunacağız” diyerek, “28 dönümlük alanı çevreleyen duvarları kaldırıp;  alanı çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın ve yaşlılarımızın rahat nefes alacakları, hoş vakit geçirecekleri yaşam alanına çeviriyoruz. Yemyeşil alanda mahalle kültürünü, sevgiyi, saygıyı, dostluğu orada yaşatacağız. Türkiye’de örnek olacak bu alanı halkımızın istifadesine sunacağız” dedi.

HASTANENİN TARİHİ
1902 yılında ‘Canik Hamidiye Hastanesi’ ismiyle hizmete giren ve 1908’de adı Canik Gureba olarak değiştirilip 1924’de “Samsun Millet Hastanesi” ismini aldı. 1954’te Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı’na devredilerek Samsun Devlet Hastanesi oldu. 1970 yılında ise devlet hastanesinin taşınmasıyla bir süre boş kalan bina, Karadeniz Bölgesi Ruh ve Sinir Hastanesi olarak oldu. 1980’de ise ‘Karadeniz Bölgesi’ unvanı kaldırılarak Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet vermeye devam etti. 2007 yılında bir hastanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangında büyük hasar gören tescilli tarihi bina, hastanenin yeni hizmet binasına taşınmasıyla da atıl hale düştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876