Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner798

Tekkeköy Belediyesi Öğrencileri Ödüllendirdi
banner852

ÇEVREYE DUYARLI ÖĞRENCİLER HEDİYELERİNİ ALDI

Tekkeköy Belediyesi konferans salonunda düzenlenen okullar arası bitkisel atık yağ toplama yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve okullar çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Ödül törenine Tekkeköy Belediye Başkan Vekili Kamil Çilingir, Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Karmil, Özkan Karakaya ve Semra Aksoy, okul müdürleri, belediye daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


ÖĞRENCİLERDEN 10 TON BİTKİSEL ATIK YAĞ 


Türkiye’deki tatlı su kaynaklarının yüzde yetmişinin kirlenmiş durumda olduğunu ve bu suların yüzde altmışının içme suyu olarak kullanıma elverişli olmadığına değinen Tekkeköy Belediyesi Çevre Mühendisi Büşra Aşkın, “Türkiye’nin su kıtlığı çeken ülkeler kategorisinde yer aldığı raporlarla ortaya konulmuştur. Çevremizdeki su kaynaklarının kirlenmesinde en büyük faktörlerden birisi olan bitkisel atık yağlar konusunda hassas davranmalıyız. Evlerde oluşan bitkisel atık yağlar lavabo ve çöplere dökülmemeli. Bizde bu kapsamda iki yıldır ilçemizde çevre ile ilgili birçok proje ve çalışmanın yanında özellikle bitkisel atık yağların toplanması için yarışmalar düzenledik. Okullarımızda başlatmış olduğumuz bitkisel atık yağ toplama yarışmalarıyla iki yılda 10 ton bitkisel atık yağın sularımızı ve çevremizi kirletmesini engelledik” şeklinde konuştu.


ÇEVRE KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURDUK


Konuyla ilgili açıklama yapan Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Karmil, “Belediye Başkanımız Hasan Togar öncülüğünde başlatılan çevre ile ilgili çalışmalarımız farklı alanlarda devam ediyor. Bunlarını bir parçası olan okullar arası bitkisel atık yağ yarışmamızın bu gün ödül törenini yaptık. Amacımız başta öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak. Bu konuda da duyarlılık ve farkındalık oluşturmayı başardık. Önümüzdeki süreçte bu ve bu gibi faaliyetlerimiz aralıksız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876