Öne Çıkanlar Oto hırsızları makaron
banner798

Termeliler'den kavşak tepkisi
Terme Belediyesi önünde ellerinde pankartlarla toplanan vatandaşlar, üç yıl önce kavşakta bir tırın öğrenci servisine çarpması sonucu 14 yaşındaki öğrenci Kerem Kökten'in hayatını kaybettiğini, 22'si öğrenci 25 kişinin yaralandığını hatırlattı.

Her yıl kavşakta maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü trafik kazaları yaşandığını vurgulayan vatandaşlar, yıllardır kavşağa çözüm bulunması için ilgili yerlere başvurduklarını ancak çözüm alamadıklarını ifade ederek seslerini duyurmak istediklerini vurguladı.

Terme Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasbi Alkın, grup adına yaptığı açıklamada, "Karadeniz Sahil Yolu Terme Şehir Girişi Kavşağı veya halk arasında bilinen adıyla 'ölüm kavşağı'nda 5 yıl içinde meydana gelen trafik kazalarına dikkat çekmek ve bu kavşağın farklı seviyeli kavşak olarak düzenlenmesine destek vermek için toplandık. Bundan 3 yıl önce bu kavşakta okul servisine yabancı plakalı bir tırın çarpması sonucu 22 öğrenci yaralanmış ve Kerem Kökten evladımız hayatını kaybetmiştir. Bu ölüm şehrimizde yaşayan, tanıyan tanımayan herkesi üzmüştü. Başka ailelerin bu acıyı yaşamaması için gerekli çalışmaların ivedi olarak tamamlanması gerekmektedir." dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğüne başvuru yapılmasına rağmen kavşak için henüz hiçbir çalışma yapılmadığı dile getiren Alkın, şöyle devam etti:

"Terme Belediye başkanımızın başvurusu sonrası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından dönel kavşak projesi bulunduğu ancak farklı seviyeli kavşak talebimizin Trafik Güvenliği Daire Başkanlığı, Etüt Proje ve Çevre Daire Başkanlığı ve Bölge Müdürlüğü teknik personelince kurulacak komisyon tarafından yerinde incelenerek bundan sonra karar verileceği bildirilmiştir. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale oluru istenmesine rağmen Genel Müdürlük tarafından bu reddedilmiştir. Bu kavşak trafik kazalarının çok olduğu bir kavşak ve Terme halkı olarak artık bunun çözümlenmesini istiyoruz. Terme Kent Konseyi olarak bu hafta BİMER ve CİMER'e başvurularda bulunacağız."



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.