Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Termelileri "Denizle Buluşturma" çalışmaları

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Çangallar Mahallesi'nde yürüttüğü sathi kaplama yol çalışmalarını inceleyerek bilgi aldı.

Toplam 3,5 kilometre uzunluğa sahip yolun Terme ile denizi buluşturduğuna dikkati çeken Bakan Kul, projenin Terme'nin geleceği için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Turizmin göz bebeği olma yolunda koşan Terme'yi belediyenin kaynaklarıyla güzelleştirmek için çalıştıklarını dile getiren Kul, "Marka kent olma yolunda hızla ilerleyen Terme'yi geleceğe hazırlayacak çalışmalara ağırlık verdik. Bu projemiz ile halkımız, istediği zaman daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde denize ulaşabilecek." diye konuştu.

Terme Çayı'nda derinleştirme ve düzenleme çalışmaları yapıldığını, birkaç ay içinde tekne turlarına başlanacağını bildiren Kul, şöyle devam etti:

"Terme Çayı'nda çok büyük ıslah çalışması gerçekleştirildi. Irmak yatağı hem genişletildi hem de derinlik kazandırıldı. Halkımız Terme'de sahil ile şehri birbirine bağlayan Terme Çayı üzerindeki Yeni Köprü'nün sahil kısmından başlayarak denize kadar yaklaşık 4 kilometrelik bölümde tekne ile gezme fırsatı yakalayacak. Çalışmalarda artık sona yaklaştık. Terme'de tekne turu için geri sayım başladı diyebiliriz. Vatandaşlarımız yeşil ve mavinin buluştuğu eşsiz doğa manzarasının tadını şimdi de denizden çıkaracaklar."

DSİ tarafından yapılacak 285 milyon liralık rekreasyon projesinin de yakın zamanda yatırım planına alınmasını beklediklerini anlatan Kul, "Terme Çayı Taşkın Önleme genel projesi içinde yer alan Terme Çayı Rekreasyon Projesi ile Terme, muhteşem bir yaşam alanına kavuşacak. Terme merkezinden geçen ve Samsun-Ordu karayolundan başlayarak sahile kadar uzanan güzergahta yapılacak proje içinde seyir terasları, kafeteryalar, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları iskeleler ve köprüler yer alacak. Biz de bu çalışmalara paralel olarak Terme'nin denizle buluştuğu noktada doğal yaşam alanı ve ırmak hattı boyunca yürüyüş ve bisiklet yolları planlıyoruz." şeklinde konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.