Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner867

Topaloğlu'nun İstiklal Marşının Kabulünün 96. Yıl Dönümü Mesajı
banner852
"Bir milletin varlığını ve istiklalini gösteren en önemli sembolü milli marşıdır. İstiklal Marşı derin anlamlarla dolu bir şaheserdir. Bu necip milletin imanla şahlanan gür sesi, Türk’ün hür ve bağımsız yaşama arzusu, Mehmetçiğin gönlünden kopan fırtına sedası, milli ve manevi kurtuluşun en güzel örneği, bir milletin yeniden ayağa kalkışının, yeniden doğuşunun destanıdır.

Mehmet Akif Ersoy’a göre İstiklal Marşı kendisinden değil, milletin yanık bağrından çıkmış bir destandır. Bunun için onu Safahat’a almamış ve ‘o benim milletimindir’ demiştir.

Bu duygular içerisinde milli marşımızı her yerde coşku ile dinler ve söyleriz. Bazı insanlar vardır nesiller boyu yaşarlar, nesiller boyu düşünceleri ve yazdıkları insanları etkiler. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’da bu ölümsüz şahsiyetlerden birisidir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bu vesile ile bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876