Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

TOPLUM İRADESİNE SAYGISIZLIKTIR!
 Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, AKP ve MHP’deki görevden almalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Görevden almaların demokratik kurallarla bağdaşmayacağını vurgulayan Armutçu, kendi partilerini bile parçalayan bu ittifakın toplumu kucaklayamayacağını söyledi.

Siyaset alanı herkesin ve özellikle seçilmiş olanların düşüncelerini hiçbir baskı altında kalmadan ifade etme sahası olmalıdır diyen Armutçu, ‘’Çoğulcu demokraside ifadeyi özgürce kullanmak olmazsa olmazdır ve fikirlerin baskı altına alındığı ortamda demokrasiden söz edilemez. Ne yazık ki günümüzde siyasi alanda yaşanan olayların demokratik kurallarla bağdaştırılması kesinlikle mümkün değil. İktidar ile ana muhalefet arasındaki gerginlik nedeniyle belden aşağıya vurulması bir yana; parti içinde fikirlerini beyan edenlerin bile aforoz edildiği bir dönemi yaşıyoruz.’’dedi.

ÜLKE SİYASETİNE ZARAR VERİR

Ben yaptım oldu mantığıyla gerçekleşen uygulamaların toplum iradesine saygısızlık olduğunu belirten Armutçu, ‘’Siyasi partilerin milletvekilleri ve il başkanları ait oldukları partilerinin siyasi fikirlerini ve düşünce yapısını en iyi bilen insanlardır. Söylemleri, temsil ettikleri fikriyat ile birebir örtüşmesi icap eder ve öyle olur. Parti menfaatleri için olsa bile bir konuda düşüncelerini beyan edenlerin uyarılmaları yerine hemen görevden alınmaları ülke siyasetine zarar verir.’’ifadelerini kullandı.

KENDİ PARTİLERİNİ PARÇALAYAN İTTİFAK TOPLUMUDA PARÇALAR

Siyasetin geleceği açısından yaşananların doğru olmadığını kaydeden Armutçu, ‘’Başkalarına muhtaç olmadıklarını beyan etmek için “İttifaka mecbur değiliz” diyen MHP Samsun Milletvekili Sayın Erhan Usta’nın parti disiplin kuruluna verilmesi, ona destek veren İl Başkanı Sayın Taner Tekin ile onlara karşı duruş sergileyen AKP İl Başkanı Sayın Hakan Karaduman’ın görevden alınmalarının siyasetin geleceği açısından doğru olduğu söylenemez. Ülkenin âli menfaatleri gözetilerek oluşturulduğu iddia edilen Cumhur İttifakı; ittifakı oluşturan partileri bile bölüp parçalayacak boyuta gelmişse; bu durum ittifakı oluşturan partilerdeki oy sıkıntısını ve aynı zamanda bu zihniyetin toplumun tüm kesimlerini kucaklayamayacağını gösterir.’’şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.