Öne Çıkanlar Samsun 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner798

Türk kadını, gücünü Cumhuriyet devrimlerinden alıyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu’nun,

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 86. yılı dolayısıyla yayınladığı mesaj:

Bugün, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde edişinin, yani özgür irademizin yasalar nezdinde tescillenişinin 86. yıldönümü.

Bugün Türk kadını, daha 1920’li yıllarda “Mümkün müdür ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer yarısı semalara yükselsin?” diyerek, kadının bu toplum içerisinde erkeklerle eşit hak ve imkânlara sahip olmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borçludur.

Biz kadınlar Cumhuriyet’e ve o büyük devrimin mimarına olan borcumuzu; daha fazla çalışarak, temsil gücümüzü arttırarak ve kadını ikincilleştiren bütün ayrımcılıkları ortadan kaldırarak ödeyeceğiz.

Ve bunu mutlaka başaracağız!

Çünkü biz, esarete boyun eğmemiş, yedi düveli bu topraklardan def etmiş, ardından Cumhuriyet Devrimi’ni gerçekleştirmiş ve kadını özgür birey olarak tanımlamış bir ulusun ferdiyiz.

Gücümüzü Cumhuriyet devrimlerinden alıyoruz.

Seçme ve seçilme hakkımızı elde edişimizin 86. yıldönümü hepimize kutlu olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.