Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Başkanından açıklama

İlk vakanın görüldüğü günden bu yana, eğitime ara verilmesi, bu süre içerisinde öğretmenlerin okullarda bulunma zorunluluğunun kaldırılması, kamu personeline yurtdışı yasağı getirilmesi, spor faaliyetlerinin seyircisiz oynanması gibi, vatandaşlarımızın kalabalıklar oluşturarak virüsün yayılmasını kolaylaştıracak ortamların giderilmesi yönündeki kararlar yerinde olmuştur.

Ancak, alınan bu tedbirlere karşın kamu hizmetlerinin sunulduğu alan ve binalarda görev yapan kamu çalışanları açısından virüs riski aynı şekilde devam etmektedir.

Bütün eğitim kurumlarında ve kreşlerde eğitime ara verilmiş olması, çalışan anne babalar açısından çocuk bakımı konusunda da büyük sorunlar doğuracaktır.

İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı,Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi kesintisiz hizmet sunan, vatandaşımızın yoğun olarak müracaat ettiği kurumlarda virüs riskinin sürecek olması nedeniyle, kamu çalışanları bakımından yeni tedbirlere ihtiyaç duyulduğu bir gerçektir.

Bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşlarında dönüşümlü hizmet uygulamasına geçilerek hem trafikte, toplu taşıma araçlarında yoğunluk önlenmeli hem de kurumlardaki risk en aza indirilmelidir.
Bu sayede,eğitime ara verilmesi nedeniyle evlerinde kalacak olan öğrencilerimizin de anne, babaları ile daha güvenli ortamlarda vakit geçirmeleri sağlanacaktır.

Yine vatandaşın kamuya belirli bir süre içerisinde vermek zorunda olduğu evrakların (beyanname, ceza ödemesi, itiraz başvurusu vb.) süreleri, virüs tehditi ortadan kalkana kadar uzatılmalı, bu sayede memurlar ile vatandaşın teması en aza indirilerek, virüsün yayılma ihtimali de düşürülmelidir.

Bilindiği üzere AVM’lerde insan sirkülasyonu çok fazladır ve taşıyıcı kişilerin AVM’lerde bulunması büyük bir yayılmaya sebep olabilecektir. Bu sebeple kamu için alınacak önlemler arasına AVM ve benzeri yerlerde görevli olarak bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanları da eklenmeli, bu salgın tehditi ortadan kalkana kadar görevlerine kurumlarında devam etmelidirler.

Kamuda kesintisiz hizmetin sağlanabilmesi için tüm kamu çalışanlarına antiseptik ve hijyenik malzemeler sağlanmalı, vatandaş sirkülasyonunun yoğun olduğu kamu binaları sık sık dezenfekte edilmelidir.

Türkiye Kamu-Sen olarak, korona virüse karşı alınan tedbirlerin yerinde, ancak kamu çalışanları açısından yetersiz olduğunu, devlette devamlılık esastır anlayışıyla, kamu çalışanlarının kesintisiz hizmet verebilmesi için bu ve benzeri tedbirlerin alınması gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Ahmet KESKİN

İl Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.