Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

Türkiye Kamu sen`den Açıklama

Toplumsal olarak verilen bu mücadelede bireylerin tutumu da çok önemlidir.  
Bu salgına karşı verilen mücadelede, dayanışmanın en önemli tarafı her bir vatandaşımızdır.

Son zamanlarda, ülke genelinde olduğu gibi Samsun’da da tırmanışa geçen salgının üstesinden gelebilmemiz, hepimizin kurallara tavizsiz uymasına bağlıdır.

Bu mücadelede Sağlık çalışanlarımızın çaba ve gayretlerini anlatmaya sözler yetmez, onların bu cansiperane mücadelesini görmezden gelemeyiz, heba edemeyiz. Bu tarihi ve eşsiz görevi yerine getirenleri milletimiz her zaman takdirle anacaktır.

Kısıtlanmış günlere yeniden dönmek, hiçbir insanımızı salgına kurban vermek istemiyorsak artık kendimize gelmeliyiz.               
Maske, mesafe ve temizlik kuralının önemini anlamalı, denetlenmeye ihtiyaç duymadan, kendimiz tehlikenin farkına varmalı ve tedbirlere harfiyen uymalıyız.

Bununla birlikte, ilimiz genelinde Valiliğimiz İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu kararlara titizlikle uymak ve yaşantımızı da buna göre düzenlemek hepimizin başlıca görevidir.

Valiliğimiz tarafından alınan bu kararlar, toplum sağlığını korumak, sosyal hayatımızı sürdürebilmek ve çalışma hayatının sekteye uğramaması ve sürekliliği açısından önemlidir.

Ancak, Samsun Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 04/11/2020 Tarihli ve 123 Sayılı Kararında, 26.08.2020 tarih ve 2020/11 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda İlimizde başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere tüm özel sektör (sanayi tesisleri dahil) kuruluşlarında uzaktan ve/veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde faydalanılmasının sağlanmasına”  denildiği halde, kamu kurum ve kuruluşlarının büyük bölümünde gerekli planlamanın yapılmadığı, dönüşümlü ve/veya esnek çalışma uygulamasına geçilmediği görülmektedir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de zaruri olarak, bir çok meslek ve iş kolunda kısıtlamalara gidildiği, uzaktan eğitime geçildiği, sosyal hayatın sınırlandırıldığı bir zaman diliminden geçmekteyiz.        

Unutulmamalıdır ki, koronavirüsün toplumumuzda meydana getirdiği sıkıntı ve stresi kamu görevlileride yaşamaktadır.


                                                                                                                                 Ahmet KESKİN
                                                                                                                                   İl Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.