Öne Çıkanlar Nihat Kale demet akalın
banner798

Türkiye'nin 'İLK' konservatuvarı

40 YAŞINDA!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, 2019-2020 Sanat Dönemi'ni ve 40'ıncı Kuruluş Yıldönümü, pazar günü düzenlenecek etkinliklerle kutlayacak. 

Kültür ve sanatın topluma yansıtılması ve geliştirilerek gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulan Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, 40'ıncı yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İdris Akdin, 2019-2020 dönemini ‘Sanat Yılı’ ilan ettiklerini hatırlatarak, "Türkiye’nin ilk konservatuvarı olarak 40'ıncı yıl anısına yeni eğitim ve öğretim dönemi açılışını hazırlanan özel etkinliklerle yapacağız" dedi.

SAMSUN'UN KÜLTÜR VE SANAT KİMLİĞİ 

1979 yılında TBMM kararıyla kurulan ve 1982 yılında da Bakanlar Kurulu kararı ile faaliyetlerine resmi olarak devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, 40 yıllık mazisinde müzik camiasına yüzlerce sanatçı, müzisyen, oyuncu ve dansçı kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İdris Akdin, "Kentimizin kültür kimliğini ortaya çıkarmak ve toplumu sanat dallarıyla buluşturmak amacıyla çok sayıda faaliyete imza atan ve atmaya devam edecek olan konservatuarımız, 40'ıncı yıl sezon açılışını hazırladığı özel etkinlik ve sürprizlerle gerçekleştirecek" dedi. 

SANATÇILARDAN TSM VE THM KONSERLERİ

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nün 18 Ekim Cuma Günü yeni sezona ‘Gemilerde Talim Var’ oyunuyla ‘Merhaba’ diyeceğini duyuran Akdin, "40'ıncı yıl etkinlikleri ise 20 Ekim Pazar günü Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde saat 18.00'deki ‘Geçmişten Günümüze Fotoğraf Sergisi’ ile başlayacak. Mehteran takımının gösterisiyle renk katacağı açılış töreni sonrası geçmiş yıllarda konservatuvardan mezun olmuş Türk Sanat Müziği(TSM) ve Türk Halk Müziği(THM) dallarından 10 solist, icra edecekleri salon konseriyle izleyenlere keyifli anlar yaşatacak. Sanatçılarımız ayrıca konservatuar günlerine ilişkin anılarını da paylaşacak. 40'ıncı yıl açılışı, birlik, beraberlik ve dayanışmanın sağlanması adına düzenlenecek kokteyl ile sona erecek" bilgilerini verdi.

TÜM SANATSEVERLERE AÇILIŞ DAVETİ

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İdris Akdin, "Türkiye’de sanatın gelişmesine büyük katkı sağlayan konservatuvarımızın sezon açılış programına tüm sanatseverleri davet ediyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunKonservatuvarı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.