Öne Çıkanlar Samsun master
banner798

Türkiye’nin En Büyük Projesi Olacak
banner852

Vizyoner projelerle Samsun’u geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, her alanda yapılan ve yapılacak yatırımların adımlarını kararlı bir şekilde atıyor. Bütün zor olan projelere vaziyet ettiklerini ifade eden Başkan Demir, Türkiye’nin en büyük GES projesini gerçekleştireceklerini söyledi. ÇED sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayarak, “Projenin büyük bir kısmı hibe kaynaklardan elde edeceğiz” diyen Başkan Mustafa Demir, “Projenin gerçekleşmesi durumunda  Büyükşehir Belediyesi olarak yıllık 80 milyonluk gelirimiz olacak. Bunun dışında bakanlıklarımızla yürüttüğümüz projelerimiz var. Şuana kadar kendi kaynakları dışında en fazla kaynağı Samsun’a kazandıran belediyeyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ihale ettiği 4 proje için ödeyeceği para 1.9 milyar TL” dedi.

Yeni Mahalle, Kıran ve Toybelen projelerine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun’daki bütün kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceklerini dile getirdi. Toybelen Sanayi Sitesi ile ilgili olarak esnaflardan 17 Aralık – 15 Ocak tarihleri arasında müracaatları alacaklarını söyleyen Başkan Demir, “TOKİ’den çalışma geldi. Fiyatlar belli oldu. Ciddi anlamda Şehircilik Bakanlığımız esnafımızı dükkan sahibi yapmak için destek veriyor. Ayrıca, Kurtuluş Yolu kapsamında sokak sağlıklaştırma projemize de bakanlığımız destek verecek. Sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonu orayla ilgili gerekli ölçümler ve çalışmalar yapıldı. Yakın zamanda projesi biter. Subaşı’ndan Kurtuluş Yolu’nun şehrin çıkışı istikametinde binaların cephelerini yeni bir proje ile çok hoş bir hale getireceğiz. Sokak sağlıklaştırmasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız kendi kaynakları ile finanse edecek” diye konuştu.

KÜTÜPHANE MALİYETİ 100 MİLYON TL

Dünyanın sayılı kütüphanelerinden birini Atakum’a inşa edeceklerini de kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kütüphanenin tüm yapım maliyetini kamulaştırma hariç bakanlığımızın kaynağı ile temin edeceğiz. Kütüphane projesi için Türkiş Eğitim Merkezi’nin kamulaştırması devam ediyor. Kütüphanenin maliyeti yaklaşık 100 milyon lira. Cumhurbaşkanlığı kütüphanesinden sonra en büyük ikinci en fonksiyonel kütüphanesi olacak. Dünyada belli şehirlerde var. Dünya’nın sayılı kütüphanelerinden biri Samsun’a kazandıralacak” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876