Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner797

Ünye'de 1'inci Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günleri düzenlendi
banner852

Ünye İlçe Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günleri Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan alanda gerçekleştirilmeye başladı. Etkinliğin ilk günü dolaysıyla Cumhuriyet Meydanı'nda açılış programı düzenlendi. Programa Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar "Hiç kuşkusuz bilgi her çağda güçtür. Bu gücü elde etmek için okumak gerekir. Bizim Kutsal Kitabımız da oku emri ile başlar. Çağımızda maalesef kitaplar elimizden düşüp yerini cep telefonu ve televizyon kumandaları aldı. Bu anlamda yeniden bir farkındalık oluşturmak adına ve insanları yeniden kitap okumaya döndürmek adına böyle bir etkinliğe imza attık. Etkinliğin adını Yunus Emre ile birlikte anarak ise çağlar öncesinde söylemesine rağmen söylediklerini hala net bir şekilde anlayabildiğimiz için anlam kattık. Okumak bizi birbirimize yaklaştırırken, diğer yandan da aslında kutsal bir ibadet gibidir. Bugün ne yazık ki en fazla yoksun olduğumuz olgulardan biri okumaktır. Dün Endülüs'ü yok edenler, bugün Bağdat'ı, Şam'ı ve orda ki kültürü yok etmekle meşguller. İşte, bunu ortadan kaldırabilecek yegâne idare bilgidir. Bilgiyi elde edebilmenin de tek yolu okumaktan geçer. Okuyacağız, birbirimizi iyi anlayacağız ve yarınımız buna göre planlayacağız. Böylece Anadolu coğrafyasından adeta bir ana kucağı edasıyla tüm dünyaya barışı yayabiliriz" dedi. 8 Kasım'da başlayan 1'Ünye Yunus Emre Edebiyat ve Kitap Günleri 11 Kasım Cuma günü sona erecek.








Anahtar Kelimeler:
SamsunOrduKitap Günleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876