Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner867

Ürdün ve Tunuslu turizmciler Samsun'u gezdi
banner852

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Körfez ülkelerindeki tanıtım ziyaretleri ve ilçelerde yaptığı turizm alt yapı çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor. Son 2 yılda çeşitli ülkelerinden kente gelen Arap ziyaretçi sayısı bini geçerken, ilgi ise her geçen gün artıyor. Samsun'un doğal, kültürel, tarihi ve turistik mekanlarını gezerek, yatırım ve işbirliği fırsatları arayan Körfez ülkelerinden gelen iş adamları, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği ile bilgilendiriliyor. Abudabi'deki turizm acentelerinin ardından Samsun'a gelen Ürdün ve Tunuslu çok sayıda turizm acentesi sahibi, iş adamı ile medya mensubu, kentin turistik yerlerini gezdi. 'Saklı Cennet' Ayvacık İlçesi'nde gezi ve incelemelerde bulunan heyet, şehirdeki otellerin yöneticileri ve turizm acente yetkilileri ile bir araya gelerek ticari görüşmeler yaptı. Vezirköprü Kanyonu, Kızılırmak Kuş Cenneti, Amazon Köyü'nü de gezerek ncelemelerde bulundu.

Ürdün ve Tunuslu yatırımcı ve gazeteciler, akşam yemeğinde ise Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile bir araya geldi. Amisos Restourant'taki buluşmada Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Anakent İmar ve İnşaat Genel Müdürü Kadir Koçak ve THY Samsun Bölge Müdürü Muhammet Ali Akdoğan da yer aldı. Konuk heyet görüşmede Başkan Yılmaz'a tespitlerini anlattı.

Samsun'un turizmde çok önemli değerlere sahip olduğunu ifade Savoybetting eden heyet, kentin turizmde gelişme kat edeceğini vurguladı. En büyük engelin ise direk havayolu uçuşlarının olmaması olduğunu dile getiren Arap misafirler, Türkiye'de ilk kez bir belediyenin kendileriyle ilgilenip davet ettiğinin altını çizdi. Heyet, Samsun'daki izlenimlerini ve incelemelerini ülkelerinde değerlendirip kentin turizm potansiyelini anlatacaklarını kaydetti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise gecenin sonunda talep ve beklentilerle ilgili bir değerlendirme yaptı. Ürdün ile Samsun arasında direk uçuşların yapılabilmesi için belli miktarda talebin olması gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, "Samsun'da turizmi çok önemsiyoruz. Bu konuda da cesur ve kararlı adımlar atmaktan çekinmiyoruz. Körfez ülkelerindeki yatırımcı ve iş adamlarının şehrimize olan ilgisin ve beğenisinden de mutlu oluyoruz. Ancak direk hava yolu bağlantısında belli miktarda yolcu garantisinin olması lazım. Bu konuda fizibilite çalışması yapıp getirirseniz, yolcu garantisi verirseniz, biz bunu değerlendirir ve gerekli adımları atarız" diye konuştu.

Turist potansiyeli artana kadar direk uçuşların başlaması noktasında havayolu şirketleri ile görüşme yapacaklarını dile getiren Başkan Yılmaz, "Örneğin yaz sezonuna ilişkin uçak şirketleri ile görüşüp anlaşmaya çalışacağız. Bir uçağın Ürdün'den Samsun'a direk uçması için garanti yolcu sayılarını öğreneceğiz. Örneğin 100 kişilik bir uçakta şirket, 30 kişi garanti istiyorsa bilet masraflarını Büyükşehir Belediyesi olarak belli bir zamana kadar üstlenebiliriz. Yeter ki gelen turist alt yapısı oluşsun, uçuşlar başlasın. Mesela 10 uçuş yaparsak, bu garanti yolcu sayısı artar ve kısa zaman sonra büyük bir potansiyel oluşmuş olur. Talep böyle artar. Bizim garantimiz, desteğimiz de ortadan kalkar. Böyle bir rağbet görürsek, bu konuyu konuşur, karar alırız. Ama talep boyutunu görmemiz lazım. Elimizdeki potansiyeli ortaya çıkarmada tek engel uçuş olduğunu görürsek, biz bu kararlı adımları atarız" dedi.

Yabancı yatırımcıların önünü açabileceklerine de değinen Başkan Yılmaz, "Bedava arazi veremeyiz. Yatırım yapmak isteyenlere fiyatı neyse onu uygulayıp satabilir veya kiralayabiliriz. Biz ancak alt yapı yatırımlarında yardımcı olabiliriz. Bu kararlı adımları ve destekleri şimdi yapmamızın sebebi, şehrimizin artık turizmle ilgili alt yapıya kavuşmuş olmasıdır. Otellerimize, konaklama tesislerimize kavuştuk. İlçelerimizde de yatırımlar yapıyoruz. Artık daha cesur ve önümüzü görerek hareket ediyoruz" diye konuştu.








Anahtar Kelimeler:
SamsunGezi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876