Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

USTA’dan Samsun İçin Komisyondan İkinci Söz
banner852

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bütçesinde Samsun’un Vezirköprü ilçesinin kenevir üretmek için hasat makinesinin olmadığından bahsetti. Bunun üzerine Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli, Samsun’un Vezirköprü ilçesine bir hasat makinesi sözü verdi.

Her parçası altın kıymetinde olan bir ürünü Türkiye değerlendiremiyor

Komisyonda Türkiye’nin ve Samsun’un sorunlarından bahseden Usta, endüstriyel kenevir için literatür taraması yaptıklarını ve 52 bin değişik kullanım alanı olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Usta, ‘’bunun lifi para, tohumu para, odunu para, çiçeği para, yaprağı para, kökü para. Her şeyi para olan, her parçası altın kıymetinde olan bir ürün var, bu ürünü Türkiye değerlendiremiyor’’ dedi.

Vezirköprü’de neden hasat makinesi yok? Devlet niye bunu alıp da vermiyor?

Vezirköprü’de hasat makinesinin olmadığını, insanların zor şartlar altında keneviri elle hasat edip, elle ayıkladığına vurgulayan Usta, Bakan Pakdemirli’den Vezirköprü için hasat makinesi istedi.

Usta: ‘’Sayın Bakanım, Türkiye'de kenevirle ilgili hasat makinesi yok biliyor musunuz? Vezirköprü'de bir tane hasat makinesi yok. Elle hasat etmek, tohumunu elle ayıklamak o kadar zor ki, insan cayıyor işte’’. Tarım Bakanlığı’nın Vezirköprü’ye neden bir hasat makinesi vermediğini soran Usta, ‘’devlet neden bunu alıp vermiyor, bu kadar mı zor?’’ dedi.

Bunun üzerine Bakan Pakdemirli, ‘’Erhan Bey’in bir talebi vardı hasat makinesiyle ilgili, TAGEM’in de bir çalışması var, bir tane Samsun’a tahsis edebiliriz’’ diyerek Samsun için, Vezirköprü için, bir hasat makinesi sözünü verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876