Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner867

Usta,TMO’yu göreve çağırdı
banner852

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta, bu sene alım fiyatının hasat öncesinde açıklanmasına rağmen düşen fındık fiyatları konusunda TMO’yu göreve çağırdı.

Alım Noktası Ve Ekip Sayısı Artırılmalı

“Taban fiyatı 16,50 TL olarak açıklanan fındığın 17 TL'nin üzerinde satılması gereken 52 randımanı 14 TL'nin altına inmiş durumda... Çiftçinin borç ödemeleri fırsat bilinip düşük fiyatla yine emekler sömürülüyor. TMO, alım işlemlerini hızlandırmalı ve buna fırsat vermemeli. Üretici, alım noktalarının, ekip sayılarının ve günlük alım tonajlarının arttırılmasını istiyor. TMO ödemelerinin olabildiğince öne çekilmesi ve çiftçinin ekim, kasım ayı borçlarının aralık sonuna ertelenmesi gibi tedbirlerin de alınması gerekiyor. Aksi halde yine zarar...”

Salıpazarı, Terme ve Ayvacık’a Pozitif Ayrımcılık

“Salıpazarı, Terme ve Ayvacık ilçelerindeki üretici, afet sonucu mağduriyetlerinin giderilmesi için TMO'dan pozitif ayrımcılık bekliyor. Afetten etkilenen üreticilerin fındıklarına, rutubet konusunda, buruşuk ve bozuk iç oranlarında bir miktar tolerans gösterilmesi gerekir.”

Çeltik Fiyatları Açıklanmalı

“Fındıkta olduğu gibi, çeltik üreticisi de hasat öncesi 2019 yılı taban fiyatlarının açıklanmasını bekliyor. TMO, girdi fiyatlarındaki artışı da göz önünde bulundurarak üreticinin mağduriyet yaşamayacağı makul bir fiyat açıklamalıdır.”

Patatese, Soğana Var Da Fındığa Yok Mu?

Patateste, soğanda gösterilen kararlılık, fındık başta olmak üzere diğer ürünlerden esirgenmemeli, stokçulara, emek sömürerek para kazananlara fırsat verilmemelidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876