Öne Çıkanlar Kızılırmak Deltası Kuş cenneti KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya
banner798

Uzungöl'ü beton yığını yapılmasına müsaade etmeyeceğiz

Ayvacık ilçesi sahilköy Mahallesi'nde gelişi güzel baraj gölü doldurularak rant sağlanmaktadır.

İlçemizin Göle kıyı olan mahallelerinde herhangi bir vatandaşımız bir el arabası baraj Gölü'ne toprak dökse cezai müede uygulanıyor ama bir iş adamı tarafından Göl gelişi güzel tamamen kıyı kenar çizgisi kanununa, inşaat ruhsatı kanununa ve çevre kanununa aykırı olarak doldurulmaya devam ediliyor.

Konu ile ilgili evlet Su İşleri ile yapılan bütün görüşmelerde konunun kendilerinin dışında ilgili belediye ile alakalı olduğu söylemektedir. baraj göllerinin oruması Öncelikle Devlet Su İşleri 7 Bölge Müdürlüğü'ne ait değil midir? DSİ tarafından 17.01.2023 tarihli E-68826817-754(754)-3054569 sayılı Yazı ile Ayvacık belediyesine bildirilen yazının ucu tamamen açık olup bir nevi tabiri caizse DSİ bölge müdürlüğü tarafından Ayvacık Belediyesinin üzerine işi yıkmaktır.

İlgili yazıyı bir ilköğretim talebesi dahi okusa bu yazının hiçbir hukuki değerinin olmayacağını anlar ülkemizin enerjisinin %98'i dışa bağımlı olmasına rağmen bu bağımlılıktan kurtulmak için tüysüz yetimin hakkı harcanarak devletimizin barajları 3-5 kuruş parası olan her önüne gelenlerin istediği gibi at koşturacağı yerler olmamalıdır.

Elbetteki ilçemizin gelişmesi iç ve dış turizmi açılması için 7'den 70'e bütün ayvacıklılar gelen ve gelecek olan yatırımcıların önünü açmak için elinden geleni yapmaktadırlar. Ama hiçbir ayvacıklı bu güzide ilçemizi saklı cennetimizi Trabzon'daki Uzungöl misali beton yığınlarına çevrilmesine müsaade etmeyecektir Ben yaptım oldu bitti ile yatırım yapmak isteyenlere de ayvacıklığımız onlara kapısını kapatacaktır.

Anahtar Kelimeler:
SamsunAyvacık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.