Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner798

Vakıf Eserlerinin amacı dışında kullanmayalım
 SAMSUN'da düzenlenen söyleşiye katılan Tarihçi- Yazar Talha Uğurluel, vakıf eserlerinin amacı dışında kullanılmasını eleştirerek, "Cami satmak ne kadar garip bir şeyse, vakıf malını satmak da o derece gariptir" dedi.

Samsun'un İlkadım Belediyesi tarafından İlkadım Konferansları Okur-Yazar Buluşması etkinlikleri kapsamında kente gelen Tarihçi Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel, 'Kanuni Sultan Süleyman' konulu söyleşiye katıldı. Söyleşi 19 Mayıs Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını anlatan Uğurluel, Anadolu’da evlendirecek oğlu- kızı olanların, oğluna- kızına aday ararken kendi memleketinden, köyünden, toprağından aradığını söyledi. Uğurluel şöyle konuştu:

"Kanuni’nin annesi Kırım Tatarı olan Hafsa Sultan da, evlilik yaşına gelen oğluna nerden kız bulacak, tabii ki Kırım'dan bulacak. Hürrem Sultan'ın Kırım Sarayı’ndan olduğu net bir şekilde bilgimiz dahilinde. İnsan neye üzülüyor biliyor musunuz? Bu insanları dizilerde, romanlarda yerin dibine soktuğunuz gibi, onların yüzyıllar önce Allah rızası için, hayır Kingbetting adına yaptırdıkları eserleri bara, pavyona çeviriyoruz ve utanmadan adına da 'Sultan Bar' diyoruz. En son 8 ay önce gittim Marmaris’e, hala bu şekilde durmaya devam ediyor 'Sultan Bar.' Hafsa Sultan 'Benim evlatlarım sabahlara kadar içip sarhoş olsunlar' diye mi yaptırmıştı burayı. İnsan gerçekten üzülüyor. Bu konuyla alakalı Muğla Valimizle de görüştüm. Kaymakamımızla da görüştüm sonra bana döndüler. 'Talha bey burası özel mülk olmuş, satmışız orayı' dediler. Cami satmak ne kadar garip bir şeyse vakıf malını satmak da o derece gariptir."

Program sonrasında İlkadım Belediye Başkanı AK Partili Erdoğan Tok, Talha Uğurluel'e ahşap tablo hediye etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.