Öne Çıkanlar yağ bezesi cerattepe
banner798

Vekil Erhan USTA 19 Mayıs Mesajı

Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan USTA, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla mesaj yayınladı. Usta’nın mesajı şöyle:

Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ecdadımızın; toprağımızı, milletimizi ve medeniyetimizi korumak için verdiği şanlı Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımının üzerinden tam 101 yıl geçti.

19 Mayıs'ta ecdadımız, Türk'ün kim olduğunu yedi düvele tekrar hatırlatmak için büyük mücadelenin ilk adımını attı. 40 kişiyle Çin sarayını basan Kürşat'ın torunlarını hesaba katamayan düşman, şanlı mücadelenin sonunda hafızalardan silinmeyecek bir hezimete uğradı.

Bu mücadele, tüm dünyaya Türk Milletinin bağımsızlık arzusunun üstünde siyasi ve askeri bir güç olmadığını göstermiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bu tarihi iradenin gösterildiği günü bir şeref nişanesi olarak gençlere armağan etmiştir. 19 Mayıs, Türk Milletinin her neslinin gençlerinin, atalarımızın vatanı hangi şartlarda kurtardığının hatırlama günüdür. 19 Mayıs, bu vatanın her ferdinin insan olmanın gerekleri dışında Milletimizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için gereken manevi sorumluluğu da hissetme günüdür!

Bu 19 Mayıs'ı, ne yazık ki buruk bir sevinç ve büyük bir sorumlulukla karşılıyoruz. Bugün karşımızda hepimizin malumu olan süngümüzle, topumuzla tüfeğimizle yenemeyeceğimiz bir düşman var. Bu sefer irademizi ve inancımızı sahip olduğumuz ilmimiz ve alacağımız tedbirlerle göstereceğiz. Milletimiz bu sefer de dünyaya Türk'ün toplumsal bilincinin ve iradesinin ne kadar yüksek olduğunu gösterecek!

Gelecek yıllarda 19 Mayıs'ı İnşallah bu düşmanı yenmiş şekilde her zaman olduğu gibi Milletçe, çoşkuyla ve bir arada kutlayacağız. Bu düşüncelerle, vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna Kurtuluş Mücadelesinin başladığı bu çok anlamlı günün yıl dönümünde sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Millî Mücadele Dönemi'nin tüm kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.