Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Vekil Hancıoğlu`ndan gündeme dair açıklama

Borsa İstanbul, Antalya Limanı, İstinyePark Projesi hisselerinin Katar’a satılmasına ilişkin anlaşmaları ‘ihanet’ olarak niteleyen CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu “milletimize ait varlıkların Katar’a satışı, yerli ve milli maskeli soygundur” dedi.

Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Altıncı Toplantısı’nda, iki hükümet arasında imzalanan 10 ayrı anlaşmaya muhalefetin tepkisi sert oldu. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, satış ve hisse devri niteliğindeki anlaşmaları ‘yerli ve milli maskeli soygun’olarak niteledi. Milletimizin yıllar boyu canını dişine takarak, emeğiyle, alınteriyle yarattığı ekonomik varlıkların AK Parti iktidarları döneminde haraç mezat satıldığını ve buradan elde edilen kaynakların ise hesapsızca harcandığını ifade eden Hancıoğlu “milletin hazinesi işte böyle boşaltıldı ve şimdi de elimizde kalan son ekonomik değerler, iktidar tarafından satılığa çıkartılmıştır” dedi.

Hancıoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Türk Ordusu’nun gözbebeği Tank Paleti Fabrikası’nı hibe ettiler, Kanal İstanbul projesini yapmayı planladıkları bölgedeki arazilerini peşkeş çektiler… Bunların hiçbiri yetmedi, üzerine şimdi de Borsa İstanbul, Antalya Limanı, Haliç ve İstinye Projeleri veriliyor. Milletten alınan yetki, millete ait varlıkları talan etmek için kullanılıyor. Milletimize ait varlıkların Katar’a satışı, yerli ve milli maskeli soygundur.”

ONUN İŞİ ÜLKESİNİ PAZARLAMAK!

Açıklamasında, Erdoğan’ın 2005 yılında sarf ettiği “ben ülkemi adeta pazarlamakla mükellefim” sözlerini de anımsatan Hancıoğlu “evet, Erdoğan 2005 yılında neyi söylediyse, bugün onu yapıyor. ‘Neyi, kime satarız?’ diye çabalıyor ve milletimizin bütün varlıklarını pazarlıyor” dedi.

Sorunun, bir kişinin sınırsız yetkilerle donatıldığı ve millete hesap verme mekanizmalarının yok edildiği ve adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen rejimden kaynaklandığını vurgulayan Hancıoğlu açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Türk milleti, kendisinden alınan yetkiyi, millete ait stratejik ve iktisadi varlıkları satmak için kullanan anlayışı eninde sonunda sırtından atacaktır. Üreten, ürettiğini hakça bölüşen,milletimize ait bütün kaynakları yine milletimizin faydası için kullanacak olan ve bütün bunların milletimiz tarafından şeffaf bir şekilde denetlenebildiği günler yakındır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.