Öne Çıkanlar demet akalın dünya
banner798

Yaralar sarılır,kayıplarımız yüreğimizi yaktı

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun, can kayıpları için başsağlığı dileklerini ileterek, "Yaralar mutlaka sarılır, devletimiz bizler vatandaşımızın yanındayız ama kayıplarımız yüreğimizi yaktı." dedi.

Samsun'un Salıpazarı ve Terme ilçelerinde etkili olan sağanak sonrasında oluşan sel ve heyelan nedeniyle iki vatandaş yaşamını yitirirken, büyük maddi hasar oluştu.

Salıpazarı ve Terme ilçelerinde sağanak sonrasında sel ve taşkınlar meydana geldi. Salıpazarı ilçesinde iki vatandaş  yaşamını yitirirken bir çok ev ve işyeri sular altında kaldı. Yaşanan sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun, can kayıpları nedeniyle başsağlığı dileklerini ileten AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, bölgede yağışın metrekareye yaklaşık 200 kilogram olarak tespit edildiğini söyledi.

"CAN KAYIPLARI YÜREĞİMİZİ YAKTI"

Sağanağın hemen ardından devletin tüm ilgili kurumlarının anında müdahalede bulunarak çalışma başlattığını anımsatan Milletvekili Yılmaz, debisi yükselen derenin karşısına geçmeye çalışan ve heyelan altında kalan bir vatandaşın yaşamını yitirmesinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

Yaraların sarılması ve zararın telafisi için devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini anımsatan Yılmaz, "Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İki vatandaşımızın yaşamını yitirmesi bizleri derinden üzdü. Acılı ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Büyük bir doğal afet yaşandı.

İlçelerimizde sağanak ile metrekareye düşen yağış ortalamaların çok üzerinde. Sel felaketinin hemen ardından tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız bölgede anında harekete geçerek büyük bir seferberlik sergiledi. Sel bölgelerinde çalışmalar aralıksız sürüyor. İl ve ilçe belediye yetkilileri, valiliğimiz, kaymakamlığımız tüm görevlileriyle sahada halkımızın yanında. Yaralar mutlaka sarılır, devletimiz bizler vatandaşımızın yanındayız ama kayıplarımız yüreğimizi yaktı. Rabbim bir daha böyle afet ve acılar yaşatmasın" diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunYusuf Ziya Yılmaz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.