Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner867

YüzyılınRotası nedir?
banner852

#YüzyılınRotası nedir?

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıl dönümü kutlamaları, Türkiye genelinde uygulanan koronavirüs (COVID-19) salgını tedbirleri nedeniyle kalabalıkların bir araya gelebileceği törenlerle kutlanamayacak. Bu kapsamda CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı öncülüğünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Atakum Belediyesi işbirliği ile #YüzyılınRotası isimli bir dijital kutlama programı hazırladık.

#YüzyılınRotası, Mustafa Kemal Paşa’nın Milli Mücadele dönemini başlatmak üzere 16-19 Mayıs 1919 tarihlerinde İstanbul’dan Samsun’a Bandırma Vapuru ile gerçekleştirdiği yolculuğu 101 yıl sonra dijital ortamda yeniden canlandırıyoruz.

Oluşturulan www.yuzyilinrotasi.com adresli internet sitesi 16 Mayıs 2020’de erişime açılacak.

19 Mayıs kutlama mesajları ve mini dinletilerini içeren videolarını, şiir dinleti videolarını, Genel Başkanların kutlama mesajlarını içeren videolarını, İstanbul Büyükşehir, Cide, Sinop ve Atakum Belediye Başkanlarının uğurlama-karşılama videolarını, 23 Belediye Başkanının kollektif şekilde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni seslendirdiği imece video gibi içerikleri aktif hale getirecek. Ziyaretçiler, rota üzerindeki içerikleri temsil eden ikonlara tıklayarak bilgilendirme, öğretme, eğlendirme, topluma ileti aktarma gibi amaçlara hizmet eden yaklaşık 50 farklı içeriğe ulaşabilecekler ve video mesajlarını dinleyebilecekler.

Ayrıca Rota üzerinde tarihi yolculuğa ilişkin ayrıntılar aktaran 26 farklı bilgilendirme videosu, 6 farklı tarihçiden söyleşi videoları, 4 farklı müzisyenden dinleti videoları, 1 şiir dinletisi videosu, 1 tiyatro temsili videolarda yer alacak.

Video içeriğinde Atatürk Fotoğraf Sergisi için , Mustafa Kemal Atattürk’ün İl ve İlçelere yaptığı ziyaretlerine ilişkin fotoğraflar,CHP’li Belediyelere bilgi verilerek tarafımıza ulaştırmaları talep edildi. Tarafımıza ulaştırılan fotoğraflarla #YüzyılınRotası’n da sanal bir galeri oluşturuldu.

Video İçeriğinde 22 Belediye Başkanı Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini seslendirecek. Gençliğe Hitabenin son iki cümlesi ‘’ Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır ‘’ İlkadım Belediye Başkanı Necattin DEMİRTAŞ, ‘’ Muhtaç olduğun kudret, damarlarında ki asil kanda mevcuttur.’’ Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil DEVECİ tarafından seslendirilecektir. 15.05.2020

CHP SAMSUN İL BAŞKANI

Fatih TÜRKEL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876