Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

Zamlar yaşamı zorlaştırıyor

İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Mustafa Keleş, markette, çarşıda, pazarda temel tüketim malzemeleri başta olmak üzere her kaleme yapılan zamların yaşamı zorlaştırdığını belirtti

Yıl sonu ve kış ayları yaklaşırken doğalgaz, kömür, odun ve elektrik fiyatlarına gelen ard arda zamlar hakkında açıklama yapan İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Mustafa Keleş, “Yaz aylarında doğalgaza, kömüre ya da oduna zam yapıldığında vatandaşımız ne olduğunu fark edemiyor. Yakıt ihtiyacı olmadığı için artışlar çok fazla can yakmıyor. Ancak kış ayları geldiğinde durumun vahameti ortaya çıkıyor. Son bir yılda doğalgaza 7 defa zam geldi. Son zam yüzde 15 idi. Elektrik bir yıl içerisinde yaklaşık yüzde 25 zamlandı. Kömür fiyatları yüzde 125 arttı. Odunun kilosu 1 TL oldu. Kış ayları kapıda. Artan enflasyonla birlikte mutfağında pişirecek yemek bulamayan vatandaş bu kış büyük bir ısınma sorunuyla da karşı karşıya kalacak. Asgari ücret sadece 300 lira zamlanırken vatandaşın cebinden çıkan harcamalar 4, 5 kat arttı” dedi.

'VATANDAŞ BORÇLANIYOR'

İşsizliğin 10 milyona yaklaştığı vurgulayan Başkan Mustafa Keleş, “Çalışan işçilerin yarısından fazlası açlık sınırının altında kalan asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışıyor. Vatandaşlarımız her geçen gün daha da borçlanıyor. Dahası önümüzdeki günlerde ve aylarda iğneden ipliğe her şeye zam geleceğini, iktidarın izlediği ekonomiye bakınca hepimiz biliyoruz. Bir de 'Pazara öğleden sonra gidin', 'Porsiyonları küçültün', 'Market etiketlerini denetleyeceğiz' diyerek aklımızla alay ediyorlar. Peki bu duruma karşı iktidar ne yapacak? Fahiş fiyatlar var diyerek doğalgaz dağıtım şirketlerine, odun, kömür satıcılarına da denetim mi uygulayacaklar? Kendilerinde hiç mi kabahat görmeyecekler?” ifadelerini kullandı..

Anahtar Kelimeler:
CanikIyi Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.