banner797
 SANATIN KOLLARI KUCAKLAR DÜNYAYI NEYZEN TEVFİK KOLAYLI
 
Ney çalma ve şiir okumadaki ustalığı ve sözünü saklamazlığı ile haklı bir ün sahibidir.  Dünya tanıyor onu. Toplumsal kural ve baskılara boyun eğmedi, hep  savunduğu doğrularla yaşadı.
Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak , baskıya , yobazlığa , insanlar arasında ayrım yapılmasına ,çıkarcı davranışlara karşı geldi sanatıyla.                           
İnanç özgürlüğünü , kadın haklarını savundu .Açık sözlülüğü, vatan severliği ,dürüstlüğü ile  tanındı ve sevildi .Ney ve hiciv kadar tasavvuf konusunda da başarılı oldu. Şöyle diyor
             
Neyzen Tevfik Kolaylı  “ Ben hayatım boyunca hürriyeti aradım, bulur gibi olduğum zamanlarda ya gasp ettiler veya çaldılar. Ben bağrı açık ve bağrı yanık insanların hizmetçisiyim “
Bu ağır yürek yükü kolay taşınmıyordu elbet …Yazdıkları “ Hiç “ ve “ Azab-ı Mukaddes “ kitapları ile yayınlandı .Ustaca hicivleriyle adı   ( Divan Edebiyatı Hiciv ustası ) Nef’i ,  Şair Eşref ismi yanında yer aldı      
 Ney’e düşkünlüğünü en güzel ,
“ Kavuştu aşk_ı şeyda o yar-ı canana yine “ dizeleri anlatıyor .
İnsanlık aşığı Neyzen Tevfik Kolaylı 14 Haziran  1879 da Muğla’nın Bodrum doğmuş olsa da , babası Hasan Fehmi Efendinin memleketi  Samsun’un Bafra İlçesi Kolay beldesiydi .
Biz Bafralılar ne kadar tanıyoruz dünyanın tanıdığı Neyzen Tevfik Kolaylı’yı ?
Bunları öğrenmemizin vakti çoktan geldi geçti .
Değerlerimiz, sahip çıktığımız kadar ileriye taşıyacak bizleri.
 
B.M.C Şiir Kulübü olarak bu yıl etkinliğimizi “NEYZEN TEVFİK KOLAYLI” Uluslar arası Bafra 3.Şiir Şöleni adına düzenleyerek , bir ucundan tutmak istedik gücümüzce .
 
“Sanatın kolları  kucaklar dünyayı “ umut ve inancımla
 
Hoş Kalın
Sevgiyle Kalın 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.