banner798
Bafra İlçesinde her sene düzenlenen ve bir asır boyunca da düzenlenmiş olan Sele-Sepet top kandili dün akşamda binlerce kişinin bir araya gelmesiyle yapıldı.
 
HEP BERABER YAŞADIK!
 
600 Yıllık olan bu gelenek sadece Türkiye’de Bafra’da yapılması ise bu işe ayrı bir hava katmaya da yetiyor. Bafra Belediyesi Tarafından da her sene desteklenen Sele-Sepet top kandil gecelerine o güne has sanatçılar getiriliyor. Halkın ortak kardeşliği ve duyguları bu günde toplanmış oluyor. Büyük isimlerle gelen büyük Sanatçıların teşvik edilerek getirilmesi de işi farklı boyuta taşıyor. Dün gece ise bir Sele-sepet Top Kandil geçişini hep beraber gördük ve yaşadık.
 
KİMSEYİ ELEŞTİRMEDİK!
 
Burada şu eksik bu eksikti diyerek kimseyi eleştirmeyeceğiz. Sadece şunu bilmenizi istiyorum. Dün akşamki organizasyon haricinde Bafra’da hiçbir vukuatın olmaması sizce sevindirici bir olay değil mi? Geçmiş yıllarda Sele-Sepet gecelerinde Gençlik Caddesi’nden geçmeye korkan aileler olurdu. Torpil patlamaları, bir birlerine caddelerde yumurta atan gençler, kavgalar bıçaklamalı yaralamalar hatta ve hatta ölümle sonuçlanan olaylar yaşanırdı.
 
OLUMSUZLUK YAŞANMADI
 
Ama dün gece bunların hiçbiri yaşanmadı. Yaşanmaması da çok güzel ve mutlu bir olaydır. Bafra geriliyor, diyen bir zihniyetin “AĞZINA BAFRA TOKAT ATMIŞTIR.” Bafra dün akşam… Gene laf edenler derler ya,”Ellerine Sele-Sepetlerini alıp çocuklarımız gezmiyor, nerede o eski günler.” diyenlere de yanlış düşünüyorsunuz. Kendi mahallelerinde kapı kapı gezdi çocuklarımız... Bafra’nın önemli caddelerinde bu duruma rast gelmezseniz de dün akşam bunu görmek mümkündü.
 
TEŞEKKÜR EDERİZ!
 
Lafı fazla uzatmak istemiyoruz. Ramazan Ayı’nın yarısının bittiğinin habercisi olan Sele-sepet top kandili olaysız geçtiği için önce Bafra Halkına teşekkür ederken emeği geçen diğer isimlere de ayrıca teşekkür ederiz.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876