Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner867

16 NİSAN’DAN ÖNCE SÖYLEMİŞTİK
banner852
 Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle gerçekleşen, Belediye Başkanlarının istifa sürecini değerlendirdi. 16 Nisan’dan önce, istenilen ve arzu edilen rejimin, tek kişinin iradesi ile hareket edilen, Esat rejimi gibi bir düzen getireceğini söylediklerini ifade eden Tufan Akcagöz, “İstedikleri sistem, henüz yürürlüğe girmeden meyvelerini vermeye başladı. Bilindiği üzere, ilk genel seçimde Anayasa değişmiş olacak. Ancak, Anayasa değişmeden, öngörülen sistem, antidemokratik yüzünü göstermeye başladı bile. Tayyip Erdoğan’ın, seçilmiş insanları istifaya zorlama hakkı ve yetkisi mi var? Üstelik bunu, aba altından sopa göstererek yapıyor. ‘Bedeli ağır olur’ sözünden ben bunu anlıyorum. Bir sistem düşünün ki, bir Cumhurbaşkanı, seçilmiş bir Belediye başkanına bunları desin.

Bu sistem, demokrasiden fersah fersah uzaklaşmış demektir. Bunları seyredip de mutlu olan var mı bilmiyorum. Okumuş, yazmış ve bugünlere gelinmesinde katkısı olan binlerce insan var. Acaba, ‘iyi oldu, bu rejim bize yakıştı’ diyebiliyorlar mı? Gittikçe yalnızlaşan bir ülke durumuna geldik. Bundan mutlu olan var mı? Güçlü bir ülke olduğumuz için bunlar başımıza geliyormuş, bizi çekemiyorlarmış. Buna inanan var mı bilmiyorum ama ekonomisi yalpa yapan, siyasetinin nefret ürettiği memleketi kim ve neden kıskansın? 16 Nisan’dan önce söylediğimiz ne varsa, birer birer çıkmaya başladı. “ dedi.


Parlamenter sistemin ortadan kaldırılmasının olumsuz sonuçlarından sadece birini görmeye başladıklarını söyleyen Tufan Akcagöz, ‘milletin genelini ilgilendiren kararları dahi tek kişinin iradesine bıraktık’ dedi. 2017 yılında yeniden Padişahlık sayfası açıldığını dile getiren Akcagöz, “Padişahlıktan başka ne denir bilmiyorum. Tek kişi konuşuyor, herkes dinliyor. Tek bir AKP’li de çıksın, Tayyip Erdoğan’ın yaptıkları yanlıştır diyebilsin, özür dileyeceğim. Belediye başkanlarının başına gelen nedir? Saraya çağır, istifasını iste. İçişleri Bakanlığı’nda, istifası istenen Başkanların dosyaları olduğu söyleniyor. Ortada, görevden alınmayı gerektiren bir suç varsa, adli mekanizma işletilmeli. Yok eğer yoksa, bu şekilde istifaya zorlanmaları doğru değil. AKP’li Belediye başkanlarının hukukunu da bizim savunacağımız, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Bu da oldu.

Görünen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bir iki Belediye başkanının istifası isteniyor. Tabi bu, şimdilik. Yani, bunun devamının geleceği açıktır. Bu işin Samsun’a da yansıyacağı konuşuluyor. Fotoğrafın geneline baktığımız zaman göreceğimiz tablo, AKP’nin iflası ve Tayyip Erdoğan’ın politikalarının tükenme noktasına geldiğidir. Vatandaşın, adeta film izler gibi takip ettiği bu gelişmeler, 15 yıllık siyasi iktidarın sonunun başlangıcıdır. Bunun başka açıklaması olamaz.“ diye sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876