Öne Çıkanlar sedde cerattepe
banner798

Abdullah Karapıçak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

MHP Samsun İl Başkanlığında, İl Kadın Kolları ve partililer ile bir araya gelerek. Kadınlar gününü kutlayan Karapıçak, yayınladığı mesajda; “Her yıl 8 Mart’ta kutlanılan Dünya Kadınlar Günü, Kadının aile ve toplum arasında bir köprü olduğunun önemini düşünmek için anlam yüklü bir gündür.

İlk Türk devletlerinde devletin başı olan hakan, eşi ile devleti beraber yönetmiştir. Hatta erkeklerle birlikte Türk kadını savaşlara bile katılmıştır. Bu durum Dede Korkut hikâyelerinde açıkça belirtilmiştir. Dede Korkut’ta en önemli yer “Ana Hakkı Tanrı Hakkı” şeklinde ifadesini bulan ana yani kadına verilmiştir.

Türk kadını 18. yüzyılda çok zor ve ağır şartlarda yaşamasına rağmen Kurtuluş Savaşı’nda büyük mücadeleler vererek topraklarımızı işgalcilerden kurtarmıştır. 1923 yılında Atatürk; “Şuna inanmak lazımdır ki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir ve toplumun başarısızlığının asıl sebebi kadınlara karşı olan bilgisizlikten ileri gelir. Bu toplumun bir organı faaliyette iken diğer organı işlemezse toplum felç olur” demiştir.

Tarihimiz de Kadın'a verilen bu yüksek değerlere rağmen son yıllarda kadınlarımızın muhatap olduğu ve bizleri son derece kaygılandıran insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için sorumluluk sahipleri başta olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir.

Gelecek nesillerin yetişmesinde yeri doldurulamayacak bir önemi olan ve sevgiyi, nezaketi, inceliği öğreten yine Kadınlardır.

MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin de ifade ettikleri gibi; “Kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasal alandaki belirleyiciliği, olması gereken düzeye çıkarılmadan güçlü, istikrarlı ve sözü dinlenen bir Türkiye tablosuna ulaşmak imkânsızdır.”

Bu vesileyle Başta Şehit anneleri ve eşleri olmak üzere her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor sevgi ve saygılar sunuyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.