Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner798

AK Parti fındık üreticisini yalnız bıraktı
banner852

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel AK Parti Samsun Milletvekillerine Sayın Cumhurbaşkanının ağzından çıkan söze neden sahip çıkmıyorsunuz fındık bugün 42 - 43 TL neden gereğini yapmıyorsunuz diye sordu.

Sayın Cumhurbaşkanı Temmuz ayında Toprak Mahsulleri Ofisinin fındık alım fiyatını 54 TL olarak açıklamış ardından Toprak Mahsulleri Ofisi 52 TL'den fındık alımına başlamış lakin Toprak Mahsulleri Ofisi de fındık alımı ile ilgili çok ağır şartlar ortaya koymaktaydı. Her zaman olduğu gibi AK Parti Samsun milletvekillerinden ses yok. TMO fındık alımına koyduğu piyasadan daha zorlayıcı kurallar ve üreticiden yeterince fındık alamamasından dolayı piyasadaki fındık fiyatı 42 ile 44 TL'ye kadar düştü. Biz AK Parti Samsun milletvekillerinden TMO'ya bir müdahale bekledik gene ses yok.

AK Parti'nin Semir tip fındık piyasasının başına bela ettiği Türkiye'nin en büyük fındık alıcısı Ferrero Hükümetin ve Sayın Cumhurbaşkanının açıklamış olduğu fındık 54 TL fiyatına rest çekerek 48 TL'ye fındığı ben alırım dedi. Ordu'dan Giresun’dan cılız itirazlar geldi. AK Parti Samsun milletvekillerinden gene ses yok. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı eski Bakan Hilmi Güler konuyu rekabet kurumuna taşıdık tekelci bir anlayış fındık üreticimizi sıkıntıya sokuyor. Sayın Cumhurbaşkanının açıkladığı taban fiyatının altında fiyat açıklamak kimsenin cüreti de değildir haddi de değildir dedi. AK Parti Samsun milletvekillerinden gene ses yok.

Açıklanan 54 TL, TMO’nun aldığı 52 TL, Piyasa 43 TL, Ferrero’nun alıcıları 44 TL’den fındık topluyor.

Buradan AK Parti Samsun İl Başkanı Sayın Ersan Aksu’ya sesleniyorum.

Sizce Rekabet kurumuna yapılan itirazlardan üretici lehine bir şey çıkar mı?

AK Parti milletvekilleriniz fındık üreticisini bu sene de yalnız bıraktı. Yarın milletvekillerinize “sahaya çıkın çalışın ve oy isteyin” diyeceksiniz. Haberiniz olsun fındık üreticisi milletvekillerinizi köyüne sokmayacak. Bizden söylemesi dedi.

Fatih Türkel

CHP Samsun İl Başkanı

Anahtar Kelimeler:
Fatih TürkelSamsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876