Öne Çıkanlar Yaşar Saydam cerattepe
banner797

AK Partide Yeni Dönem Başladı
 AK Parti yeni Genel Başkanı'nın seçileceği 2'nci Olağanüstü Kongre, Ankara Arena Spor Salonu'nda coşkuyla başladı. Binali Yıldırım, delegelerin bin 405'inin oyunu alarak, AK Parti'de genel başkanlığa seçildi.

AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti'de 3'üncü genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'deki konuşmasında zaman zaman sesinin kısılmasına rağmen yeni Anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili mesajlar vererek, "Başkanlık sistemini yeni Anayasa'yı getirmeye hazır mısınız? Bugün yapmamız gereken en önemli iş, fiili durumu yasal hale getirmek. Anayasayı, bu laf karışıklığını sona erdirmektir. Bunu yolu yeni Anayasa ve başkanlık sistemi" dedi. Konuşması sırasında sık sık sesi kısılan Yıldırım, "Sesime inat sizinle muhabbet etmeye devam edeceğim. Sesler kısılabilir ama gönlüden gönüle giden yolları kimse engelleyemez" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından önce adaylığının bin 282 delege imzasıyla kesinleşmesi üzerine salondakiler, Yıldırım'ı ayakta alkışladı. AK Parti Genel Başkan Adayı Yıldırım'ın konuşması öncesinde Yıldırım'la ilgili kısa film gösterimi de yapıldı.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN ERDOĞAN BÜYÜK TÜRKİYE'NİN YILMAZ SAVUNUCUSUDUR"

Kürsüdeki konuşmasında "AK Partimizin kurucu genel başkanı, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla selamlıyorum" diyerek sözlerine başlayan Binali Yıldırım, "Recep Tayyip Erdoğan bir dava adamıdır. Milletin adamıdır. Büyük Türkiye'nin yılmaz savunucusudur. Her zaman başımız dik gururla 'Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyım, kader arkadaşıyım, gönül arkadaşıyım' dedik. Bundan sonra da demeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanıma söz veriyoruz: Sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur. Liderimiz Erdoğan'dan bayrağı devralan partimizi bugünlere başarıyla getiren Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'na hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

"EKMEĞİMİZİ BÖLERİZ ÜLKEYİ BÖLDÜRTMEYİZ"
Yıldırım, AK Parti'nin Adnan Menderes, Necmettin Erbakan ve Turgut Özal'dan günümüze kadar uzanan süreçte demokrasiyi taçlandıran bir parti olduğunu kaydetti. Terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerine rahmet, yaralananlara şifa dileyen Yıldırım, terörün öncelikli sorun olduğunu bildirdi. Yıldırım, terörü bitirme mesajı vererek, şunları söyledi: "Ülkemizin insanımızın 40 yıldan beri canını yakan terör öncelikli sorunumuz olmaya devam edecek. Biz Türkiye'yi yeni baştan inşa ediyoruz birileriyse milletimizin birliğini, kardeşliğini, ülkemizi bölmeye çalışıyor. Ülkeyi asla böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz ülkeyi böldürtmeyiz. Terörle mücadele konusundaki kararlılık aynı şekilde devam edecek. Biz bu topraklarda bin yıldır bir ve beraber olarak yaşadık. Bundan böyle kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz. Mesele memleket meselesidir. Hep birlikte Türkiye olacağız. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği, huzuru sağlanana kadar operasyonlar aynen devam edecek. Vatandaşlarımıza, sivillere, güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar sona erinceye kadar bu operasyonlar devam edecek. Eli kanlı PKK terör örgütü . silahlı eylemlerini sona erdirene kadar, sona erene kadar bu operasyonlar aralıksız devam edecek. Milletimiz rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız"

"KİMSENİN DEVLETLE BİLEK GÜREŞİNE GİRMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Binali Yıldırım 17-25 Aralık operasyonlarını anımsatarak 'paralel yapı'ya prim vermeyeceklerini belirtti. Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu hainlere tokadı milletimiz 1 Kasım seçimlerinde vurdu. AK Partinin ışığını tercih eden millet karanlığa bir kez daha dur dedi. Devlet içinde paralel devlet olur mu değerli kardeşlerim. Paralel yapılanmalara bölücülere, çetelere asla prim vermeyeceğiz. Türkiye'de tek devlet vardır o da Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Kimsenin devletle bilek güreşine girmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz"

SIK SIK SESİ KISILDI
Konuşması sırasında sık sık sesi kısıldığı için sözleri bölünen Yıldırım partililere, "Sesime inat sizinle muhabbet etmeye devam edeceğim. Sesim kısılabilir ama gönülden gönüle giden yolları hiç kimse engelleyemez" diye hitap etti. Sesi kısıldığı için konuşmasına aralıklarla devam eden Yıldırım'a bu sırada tribünler alkışlayarak destek verdi.

"EN ÖNEMLİ İŞ FİİLİ DURUMU YASAL HALE GETİRMEK"
AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, başkanlık sistemi ve yeni Anayasa mesajı verdiği konuşmasında şunları kaydetti: "Yeni bir anayasaya ihtiyacı var Türkiye'nin. Başkanlık sistemini yeni anayasayı getirmeye hazır mısınız? Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle birlikte Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü Cumhurbaşkanımız milyonlarca vatandaşımızın oyunu almış ve onları siyasi sorumluluğunu taşıyordu. Siz Cumhurbaşkanımıza sorumsuzdur deseniz de o Türkiye, millet sevdalısıdır. Onun sorumluluğu milletin dertleri, milletin sorunları, milletin sevdasıdır. Bugün yapmamız gereken en önemli iş fiili durumu yasal hale getirmek. Anayasayı bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun yolu yeni bir anayasa ve başkanlık sistemi başkanlık sistemi"
Binali Yıldırım, konuşmasının devamında yaptıklarını ve yapılacak icraatları anlattı.



AK Parti Genel Başkanlığı için Binali Yıldırım tek aday olurken Merkez Yönetim Kurulu da bugün seçilecek. Ankara Arena Spor Salonu'nda saat 10.00’da başlayan AK Parti 2’nci Olağanüstü Kongresi için partililer, erken saatte salona geldi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve tribünleri kısa sürede dolduran çok sayıda partili slogan atarak, Uğur Işılak’ın çalan şarkıları eşliğinde tempo tuttu. Salona giren milletvekillerinden bazıları, ellerinde Türk bayrağı ve parti bayraklarını taşıyan AK Partilileri selamladı. Sunucu, Twitter’da ‘buyukkongrekutluyuruyus’ adıyla hashtag açıldığını duyurarak, salondakilerden tweet atmalarını istedi.

'KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM'
Salonda ‘Kutlu yürüyüşümüze Binali Yıldırım’la devam’, ‘2023 yolunda Hatay yolların ustasıyla’, ‘Türkiye’nin meydanları, rengarenktir yolları, bizler dava erleriyiz, haykırırız sevdamızı’, ‘Can Türkiye’ye heyecan geldi’, ‘Mesele koltuk değil siz hala anlamadınız mı?’, ‘Büyük millet büyük güç hedef 2023’, ‘İlk günkü aşkla’, ‘Reise yakışır başkanlık, Adıyaman’a yakışır bakanlık’, ‘Ak gönüller taşıyoruz kara çukurları aşıp gelen’ yazılı dövizler dikkat çekti. Partililer hep bir ağızdan "Beraber yürüdük biz bu yollarda" dörtlüğünü okuyarak salonu adeta inletti. Salona giremeyenler kongreyi spor salonu etrafında kurulan çadırda izledi.

BİNALİ YILDIRIM'I KABİNE ÜYELERİ KARŞILADI

AK Parti Genel Başkan Adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti'de yeni genel başkanının seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'nin yapıldığı salona partililerin yoğun ilgisi eşliğinde girdi. Kongre salonunun girişinde kabine üyeleri tarafından karşılanan Binali Yıldırım, AK Partili bakanlar ve milletvekilleriyle tokalaşarak, salona girdi.

AK Parti'de 3'üncü genel başkanının seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre, 'Binali Yıldırım'la Kutlu Yürüyüşe Devam' ana temasıyla başladı. AK Parti Genel Başkan Adayı Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, kongrenin yapıldığı Ankara Arena Spor Salonu'nun girişinde aralarında Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Yalçın Akdoğan'la, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun bulunduğu kabine üyeleri tarafından kapıda karşılandı.

PARTİLİLERLE 'SELFİE' ÇEKTİRDİ

AK Parti Genel Başkan Adayı Yıldırım'a kongre salonundaki partililer yoğun ilgi gösterdi. Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, partililerle selamlaşarak, kırmızı karanfil dağıttı. AK Parti Genel Başkan Adayı Yıldırım, partililerle 'selfie' de çektirdi.

BİNALİ YILDIRIM, BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NU KAPIDA KARŞILADI

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, AK Parti'de yeni genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'nin yapıldığı salona eşi Sare Davutoğlu ile birlikte geldi. Başbakan Davutoğlu, kongre salonunun girişinde AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım ve kabine üyeleri tarafından karşılandı.
AK Parti'de 3'üncü genel başkanının seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın kongre salonuna gelmesiyle başladı. Başbakan Davutoğlu, 'Binali Yıldırım'la Kutlu Yürüyüşe Devam' temasıyla gerçekleştirilen Ankara Arena Spor Salonu'ndaki kongreye eşi Sare Davutoğlu ile beraber geldi. Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, kongre salonunun girişinde Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra aralarında AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Recep Akdağ, Ömer Çelik; Başbakan Yardımcıları Lütfi Elvan, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan'ın da bulunduğu kabine üyeleri tarafından kapıda karşılandı.

DELEGE VE PARTİLİLER AYAKTA KARŞILADI
Kongre salonuna 'Davutoğlu Ahmet Hoca Bir Yiğit Adam' şarkısıyla giren Başbakan Davutoğlu'nu salondaki delege ve partililer, ayakta karşıladı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, kırmızı karanfiller dağıtarak, partilileri selamladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, kongre salonunda yan yana oturdu.

BEKİR BOZDAĞ: AK PARTİ TAYYİP'İN PARTİSİDİR

Kongrede Divan Başkanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi olduğunu söyledi. AK Parti'nin siyasette dünya markası olduğunu bildiren Bozdağ, "AK Parti Tayyip'in partisidir. Ve öyle olmaya devam edecektir. Kurumsal olarak devam ettikçe Cumhurbaşkanımızı AK Parti'den, AK Parti'yi Cumhurbaşkanımızdan ayrı düşünmek mümkün değildir. Tek neferi vardır o da Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

"AK PARTİ'Yİ CUMHURBAŞKANIMIZDAN AYRI DÜŞÜNMEK MÜMKÜN DEĞİL"
AK Parti'de 3'üncü genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'nin Divan Başkanı olarak Bekir Bozdağ seçildi. Divan üyelerinin AK Partililere mesajını okuyan Bozdağ, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi olduğunu vurguladı. Bozdağ, "AK Partiyi dünyanın en büyük siyasi markalarından biri haline getiren ustaların ustası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. AK Parti'yi kuran başarıdan başarıya koşturan Recep Tayyip Erdoğan'ı bütün gönüldaşlarımız adına dua ile anıyor ve Allah'ın selamıyla selamlıyorum. Selamun Aleykum. Fiziken aramızda olmasanız da manen aramızdadır. AK Parti Tayyip'in partisidir. Ve öyle olmaya devam edecektir. Kurumsal olarak devam ettikçe Cumhurbaşkanımızı AK Parti'den, AK Parti'yi Cumhurbaşkanımızdan ayrı düşünmek mümkün değildir. Tek neferi vardır o da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Seçilmiş Cumhurbaşkanı ile AK Parti hükümetinin uyum içinde çalışması Türkiye'nin gücüne güç katacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız yolun yolumuz davan davamızdır" diye konuştu.

YILDIRIM, DAVUTOĞLU VE ERDOĞAN GÖRSELLERİ
Kongrede CHP'yi Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, MHP'yi ise Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel temsil ederken, SP, BBP, HÜR DAVA, DP ve DSP'nin genel başkan yardımcıları, STK Genel Başkanları, yurt dışından gelen davetlilerin ismi okundu. AK Parti'nin 2014 yılı seçim şarkısı olan Uğur Işılak'ın yazdığı 'Recep Tayyip Erdoğan' şarkısı eşliğinde Gençlik Kolları'nın hazırladığı Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri tribünlerde gösterildi. Posterleri gören partililer, uzun süre slogan atarak alkışladı.

DAVUTOĞLU, GENEL BAŞKAN OLARAK SON KEZ HİTAP ETTİ: YENİ KONGRE BENİM ARZU ETTİĞİM BİR ŞEY DEĞİL

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, AK Parti'de 3'üncü genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'deki konuşmasında 'Genel Başkan ve Başbakan' sıfatıyla son kez hitap ederek, "Daha önce 2 kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin maşeri vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım. Ama meselemiz, derdimiz, davamız, bütün şahsi hallerimizin üzerindedir" dedi. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından tribünlerden 'Bir Şarkısın Sen' şarkısının sözleri yükseldi.

"VERDİĞİMİZ SÖZÜ NAMUS BİLDİK, AKDİMİZE SADIK KALDIK"
Başbakan Davutoğlu, AK Parti'de yeni genel başkanın seçileceği 2'nci Olağanüstü Büyük Kongre'nin açılışında konuştu. Ankara Arena Spor Salonu'ndaki kongrede 'Genel Başkan ve Başbakan' olarak son konuşmasını yapan Davutoğlu, görevi boyunca verdiği sözlere sadık kaldığını belirterek, "Kurucu liderimiz, kurucu genel başkanımız, saygıdeğer Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra AK Parti'ye ikinci genel başkan olduğum kongremizde, 'Bu kongre bir veda kongresi değil, bir vefa kongresidir' demişti. O gün verdiğimiz sözü namus bildik. O günden bugüne akdimize sadık kaldık. O günden beri ülkemizin ve milletimizin hukukunu, partimizin ve Cumhurbaşkanı'mızın hukukunu büyük bir özenle koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Yoğun bir siyasi mücadele verdik. Daima partimizin, davamızın birliğini gözettik. Son nefesimize kadar da bunu gözetmeye devam edeceğiz. Rabb'imize hamd olsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, vaadimize sadık kaldık. Bu süreçte AK Parti çatısı altındaki dava arkadaşlarımızın birlik ve beraberliğini özenle koruduk" ifadelerini kullandı.

"TARİHİMİZİN EN BÜYÜK SEÇMEN DESTEĞİNİ KAZANIP PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIDIK"
AK Parti tarihinin en büyük seçmen desteğinin 1 Kasım seçimiyle alındığını vurgulayan Davutoğlu, "7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında Türkiye'de daha önce hiç yaşanmamış bir seçim hükümeti tecrübesini başarıyla yönettik. Kaos bekleyenlere, istikrarsızlık pompalayanlara zerre kadar prim vermedik. Hiç şans tanımadık. Milletimizin 7 Haziran'da verdiği mesajı aldık. Parti olarak muhasebemizi yaptık ve gereğini yerine getirdik. 1 Kasım seçimlerinde bugünden sadece 6 ay öncesinde sizlerle birlikte büyük bir zafere imza atarak yüzde 49,5 oy ve 24 milyona yakın seçmen desteğiyle demokrasi tarihimizin en büyük seçmen desteğini kazanıp partimizi yeniden iktidara taşıdık. Hamd olsun ki kamuoyu anketleri bugün partimizin oy oranını yüzde 54-55 bandında göstermektedir. Bu başarıya sizlerle birlikte yürüdük" diye konuştu.

"TERÖRDEN TEMİZLENİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"
Başbakanlık görevi süresince yaptıklarına değinen Başbakan Davutoğlu, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Küresel piyasaların henüz toparlanmadığı, komşu ülkelerdeki istikrarsızlıkların devam ettiği ve terörün acımasız yüzünü bir kez daha gösterdiği dönemde devraldığımız görev zor bir görevdi. Cumhuriyeti döneminin en kapsamlı terör tehdidiyle karşı karşıya kaldık. PKK, DHKP-C ve DEAŞ başta olmak üzere kan döken, can alan terör örgütlerine karşı son derece etkin ve başarılı bir mücadele verdik. Ve dedik ki ülkemizin her dağı, şehri, ilçesi, sokağı terörden temizleninceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu bizim şehitlerimize, milletimize sözümüzdür. Bu yolda kararlılıkla devam edileceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır"

"'VEDA' DEĞİL 'VEFA' KONGRESİ OLMALIDIR"
Başbakanlığa veda ettiği kongrenin bir 'vefa' kongresi olması gerektiğini belirten Davutoğlu, "Elhamdülillah, Rabb'ime mübarek Berat gecesinin sabahında hamd ediyorum. Verdiğimiz her sözü tuttuk. Ne vaat ettiysek hepsini gerçekleştirdik. Her ne yaptıysak sizlerle birlikte yaptık. Nasıl 1'inci Olağanüstü Kongre'ye 'vefa kongresi' dediysek, bugün gerçekleştirmekte olduğumuz 2'nci Olağanüstü Kongre'nin de bir 'vefa kongresi' olmasını diliyorum. Bu benim açımdan, AK Parti kadroları açısından, bizlere oy veren 24 milyon ak sevdalılar açısından bir 'veda' değil 'vefa' kongresi olmalıdır" açıklamasında bulundu.

"MAKAMLARA VEDA EDERİZ AMA DAVAMIZA ASLA VEDA ETMEYİZ"
Makamlara veda edilebileceğini ama ilkelere asla veda edilemeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, "Biz ahde vefayı her şeyin üstünde tuttuk. Makamlara, mevkiilere, koltuklara veda ederiz kardeşlerim; ama ahdimize, ilkelerimize, davamıza asla veda etmeyiz. Asla dönmeyiz. Asla bırakmayız. Biz geçici gündemlerin değil, kalıcı erdemlerin peşindeyiz. Ne yoldan saparız ne yoldaki tuzaklara düşeriz ne ufkumuzu, davamızı, aşkımızı, sevdamızı unuturuz. Biliniz ki hepimiz bir gün bu geçici fani dünyaya veda edeceğiz. Geriye sadece Rabb'imize ve milletimize verdiğimiz sözlere vefamız kalacak. Allah bizleri veda yolundan ayırmasın" dedi.

"BU HAREKETTE HİÇBİRİMİZ VAZGEÇİLMEZ DEĞİLİZ"
Konuşmasında AK Parti'de korunması gereken 'millet vicdanıyla uyum, insan onurunu korumak, AK Parti'nin ortak aklın ürünü olması, adalet, milli irade ve insanlığa merhametle yaklaşmak' diye sıraladığı 6 ilkeyi açıklayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz. Ama bu hareketin vazgeçmediği, vazgeçmeyeceği değerleri ve ilkeleri vardır. AK Parti asla bir kliğin, bir zümrenin partisi olmamıştır, olmayacaktır. AK Parti bütün Türkiye'nin partisi olmuştur, böyle olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"İKTİDAR SARHOŞLUĞUNA VEYA GÜÇ YOZLAŞMASINA ASLA DÜŞMEMELİYİZ"
Başbakan Davutoğlu, iktidarın bir emanet ve imtihan olduğuna dikkat çekerek, "Bu vazifeleri bize milletimiz verdi. O aziz milletimize sonsuz teşekkür borcumuz var. Aksini aklımızdan geçirirsek hakkaniyetsiz davranmış oluruz. Her emanet gibi iktidar da bir imtihandır. Bu imtihanı asla kaybetmemeli, iktidar sarhoşluğuna veya güç yozlaşmasına asla düşmemeliyiz. Bizim için önemli olan hangi kademede, hangi basamakta olduğumuz değil; kutsal davamız ve ilkelerimize sadakatimizdir" diye konuştu.

"BU DURUMUN MİLLETİMİZİN MAŞERİ VİCDANINDA OLUŞTURDUĞU RAHATSIZLIĞIN FARKINDAYIM"
Görevi devretmesinin ve Olağanüstü Kongre sürecinin arzu ettiği bir durum olmadığını vurgulayan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün partimiz adına yeni bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Daha önce 2 kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin maşeri vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım. Ama meselemiz, derdimiz, davamız, bütün şahsi hallerimizin üzerindedir. 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49,5 oy ve 24 milyon seçmenin desteğini aldıktan 6 ay sonra Olağanüstü Kongre kararı alıp görevi devretme kararımın arkasındaki yegane gerekçe partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti hareketinin zarar görmesinden duyduğum endişedir. Hiçbir şey AK Parti'nin birliğinden beraberliğinde daha önemli değildir"

"KONGREDEN SONRA ŞÜKÜR SECDESİYLE KAPANIP NİYAZDA BULUNACAĞIM"
Başbakan Davutoğlu, "Rabb'im bu davaya 14 yıl boyunca Cumhurbaşkanı'mızın başmüşaviri, büyükelçi, dışişleri bakanı, başbakan ve genel başkan olarak ülkeme hizmet etme şerefi nasip etti. Sonsuz hamd olsun, şükürler olsun. Rabb'ime bu kongreden sonra şükür secdesiyle kapanıp niyazda bulunacağım" ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM'A TEBRİK
AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım'a yeni görevinde başarı dileyen Davutoğlu, "27 Ağustos 2014'te Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan bu salonda devraldığım bu onurlu görevi, aziz emaneti bugün devredeceğim. Şimdiden yeni genel başkan adayımız, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bu sürecin AK Parti için hayırlı neticeler doğurmasını diliyorum" dedi.

HELALLİK İSTEDİ
Partililerden veda konuşmasının sonunda helallik isteyen Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu: "20 aydır davamıza hizmet etmeye çalıştım. Bundan sonra içinizde, aranızda aynı davaya hizmet etmeye devam edeceğim. Bu hareket, bu yol, bu dava şahsımızın değil; milletimizindir. Sizden ve aziz milletimizden yegane talebim haklarınızı helal etmenizdir. Kul olmak eksik olmaktır. Biz de öyleyiz. Bilmeden, istemeden kalbini kırdığım, incittiğim herhangi bir kardeşim varsa haklarını helal etmelerini diliyorum. Genel Başkan ve Başbakan olarak sizlerden helallik diliyor, haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Bizim aramızdaki hukuk ebedi bir hukuktur. Bizim aramızdaki bağ, ebedi bir bağdır"


AK PARTİ GENEL BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM

AK Parti'nin 2'nci Olağanüstü Büyük Kongresi'nde delegelerin bin 405'inin oyunu alan Binali Yıldırım, genel başkanlığa seçildi.

SARE DAVUTOĞLU'NDAN YILDIRIM'A ÖZEL KARIŞIM
Öte yandan, Olağanüstü Kongre'deki konuşması sırasında sık sık sesi kısılan Binali Yıldırım'a Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun bir karışım hazırlattığı öğrenildi. Sare Davutoğlu'nun Başbakanlık doktoruna hazırlattığı karışımı içen Yıldırım'ın sesinin biraz olsun rahatladığı belirtildi.

BİNALİ YILDIRIM: SİZDE BU ENERJİ OLDUĞU MÜDDETÇE BİZE KARADA, HAVADA, DENİZDE ÖLÜM YOK

AK Parti’nin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım kongrenin sonunda teşekkür konuşması yaptı. Binali Yıldırım, tezahürat yapan partililere “Sizde bu enerji olduğu müddetçe evvel Allah bize karada da, havada da, denizde de ölüm yok” diyerek şunları söyledi:
“Böylesine büyük, böylesine onurlu bir göreve şahsıma layık gören siz değerli dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sizlere AK Partinin yeni genel başkanı olarak bana emanet ettiğiniz bu mukaddes bayrağı asla yere düşürmeyeceğime söz veriyorum. Rabbim bu ağır sorumluluğu gereğini yapma kudretini hepimize nasip eylesin. Ülkeminiz içinde bulunduğu zor günlerde sizin gibi yol arkadaşlarımla birlikte omuz omuza yürümekten büyük bir şeref ve bahtiyarlık duyuyorum. Yolumuz zor ama aydınlık bir yoldur. Geleceğimiz aydınlıktır. BU kutsal emanete aynı derecede sahibi sorumlusu takipçisi olan büyük Türkiye hedefine hep birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz. Kutlu yolculuğumuz hayırlı uğurlu olsun. Yolumuz milletin sesi, nefesi partimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur. Bugün ki kongrede bu salonu hınca hınç dolduran salona sığmayıp 10 binlerce yol arkadaşımızın katıldığı bu kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. BU demokrasi şöleninde bu coşkuyu bizlerle paylaşan misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine kadar AK Parti için gece gündüz demeden çalışan bütün kardeşlerime aziz milletime şükranlarımı sunuyorum. AK Parti bugünlere kadınlarımız sayesinde geldi. Kadın kollarımıza, Ak kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan gençler AK Parti sizlerin omuzunda 2023, 2053, 2071 hedef ve vizyonunu gerçekleştirecektir. Sizde bu enerji olduğu müddetçe evvel Allah bize karada da, havada da, denizde de ölüm yok. “

“BÜYÜK TÜRKİYE AİLESİ İÇİN BELKİ DE ÇEKİRDEK AİLEMİ İHMAL ETTİM”
Kongrede emeği geçenlerin yanı sıra eşi ve çocuklarına da teşekkür Betebet eden Binali Yıldırım şöyle konuştu: “Bu topraklarda yaşayan bir kardeşimin dahi gönlünü kıracak hizmetlerden bizleri muhafaza eyle. Bu kongre bizim ne kadar büyük, güçlü bir aile olduğumuzu bir kez daha ortaya koymuştur. Gerçek bir vefa örneği bu kongrede bir kez daha yaşanmıştır. Büyük Türkiye ailesi hedefi için çekirdek ailemi belki ihmal ettim. Bu vesileyle elime çocuklarıma bana göstermiş oldukları sabır ve anlayış için de çok teşekkür ediyorum. Nice büyük kongrelerimizi her geçen gün artan heyecan ve coşkuyla kutlamak bizlere inşallah nasip olacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.