Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner798

Bakan Kılıç Bafra'da gündeme dair konuştu
banner852
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Makam mevki peşinde değiliz ki... Bize milletimiz hangi yetkiyi verirse, onu millete hizmet etmek için kullanırız. Yoksa bakan olmuşsun, milletvekili olmuşsun... Bunun sonuç itibarıyla tek bir amacı var. O da millete hizmet. Başka ne olabilir? Kimse bu makamlara mevkilere geldi diye bir şey kazanmıyor." dedi.

Bakan Çağatay Kılıç, Bafra Öğretmenevi'nde partililerle bir araya geldi.

Önerdikleri cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı verildiğini anımsatan Bakan Çağatay Kılıç, daha önce de seçilme yaşını 30'dan 25 düşürdüklerini belirtti.

Avrupa'da seçilme yaşının 16 olmasının tartışıldığına dikkati çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Bizim nüfusumuz genç, Avrupa'nın en genç nüfusuna sahibiz. 8 milyona yakın vatandaşımızın ülkenin gelecek kararları içerisinde yer almasını engelleyecek miyiz? Onların temsili olmayacak mı? Parlamenter sistemi savunduğunu iddia edenler şu anda ne diyorlar. 'Parlamenter sistemin güçlü olması lazım' ama parlamenter sistemin bir şeyi daha var. Meclisin anlamı nedir? Tüm yaş katmanlarından, tüm toplumsal katmanlardan, yani milletin her unsurundan Mecliste seçilmiş temsilci olması, onların millete yönetimiyle ilgili kanunları çıkartması..." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili sayısının 600'e çıkarılmasına yönelik eleştirilerde bulunduğuna değinen Bakan Çağatay Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:"Nüfus yükseldi. 80 milyona geldik. Ne diyor Sayın Kılıçdaroğlu? Masraf. Hep aynı düşünce, aynı zihniyet. Aynı şekilde ne dediler, 'Masraf olur köprüyü yapmayın'. Boğaziçi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü. 1970'lerde ne diyorlardı, 'O köprüyü yapmayın'. Sonra Yavuz Selim Köprüsü, üçüncü köprü, 'Onu da yapmayın'. Daha önce ikinci köprüye de yok diyorlardı. Marmaray, 'Onu da yapmayın'. Avrasya Tüneli, 'Onu da yapmayın'. Niye? 'Masraf olur'. Biz milletimizden aldığımız emanetlerle Samsun-Ankara, Samsun-Sinop duble yolunu yaptık. Ne ile yapılıyor bunlar, parayla yapılıyor."

"Bir baktık Sayın Kılıçdaroğlu başlamış muhtarlarla toplantı yapmaya"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçildikten sonra külliyede muhtarlarla her hafta bir araya geldiğine işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, "Bir baktık Sayın Kılıçdaroğlu bir ara başladı. Ne diyor? 'Niye o muhtarları topluyor?' Böyle yapıyor da şöyle yapıyor da... Muhtar seçilmişlerin en temel taşıdır. En üst seçilmiş ile en temel taş bir araya geliyor, dertleşiyor. Ne var bunda. Eleştiri, eleştiri. Bir baktık Sayın Kılıçdaroğlu başlamış muhtarlarla toplantı yapmaya. Burada da yaptı değil mi? Samsun'a geldiğinde muhtarı da davet etmiş." diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, milletvekillerinin iki yıl görevden sonra emekli olduğuna yönelik açıklamalar yapıldığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:"Ben kaç yıldır milletvekiliyim? 2011'de ilk seçildim, 6 yıl olmuş. İki yılı tamamladık yani. Ne hakkı kazanıyorsunuz biliyor musunuz? Milletvekili olarak emekli olma hakkı, ek gösterge ama neye bağlı olarak, prim gününüzü tamamlayacaksınız, aynı sizin gibi. Hiçbir fark yok. Erkeklerde 25 yıl, kadınlarda 20 yıl tamamlayacaksın. Bu bir, ikincisi yaş. Onu da getireceksin. Önümüzdeki dönemde Allah bilir görevde mi olacağız, ne olacağız. Makam mevki peşinde değiliz ki... Bize milletimiz hangi yetkiyi verirse onu millete hizmet etmek için kullanırız. Yoksa bakan olmuşsun, milletvekili olmuşsun... Bunun sonuç itibarıyla tek bir amacı var. O da millete hizmet. Başka ne olabilir? Kimse bu makamlara mevkilere geldi diye bir şey kazanmıyor. Sen, sana verilen görevi iyi yapıyorsan, oraya bir şey katabiliyorsan o zaman sen işini yapmış oluyorsun. Yoksa öyle olmuş, böyle olmuş, şuraya oturmuşum, şu mevkiye oturmuşum, hiç önemi yok. Niye biliyor musun? İş son durağa gelince ya 'er kişi niyetine' ya da 'hatun kişi niyetine' deyip emaneti teslim."

"Sayın Kılıçdaroğlu, kaç seçim kazandın?"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde tek adam eleştirileri yapıldığını anlatan Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
"Sayın Kılıçdaroğlu, kaç seçim kazandın? Yedi seçim kaybetti. Kazandığı yok genel başkan olarak. Nerede oturuyor? Hala genel başkanlık koltuğunda. Avrupa'dan hep örnek alıyorlar ya kendilerine. Avrupa'da görev yapan ve seçimlerden birinci çıkamayan birçok genel başkan koltuğu bıraktı. Bizim ana muhalefet partisi genel başkanı koltuğa yapışmış. Artık bakalım kim tek adam. Gitsin bir kendi teşkilatına sorsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza bir şey söyleyeceğine önce git de bakalım kaç tane seçim kazandın. Demokrasilerde yetki milletten alınır. Millet oy verdi mi vermedi mi? Seçime girdin, birinci çıkamadın, ne anlamı kaldı. Yedi tane Yedi. Bunların açıklamasını yapsın da ondan sonra bizim teşkilatımızla veya Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla ilgili bir şey söylesin."

Daha sonra ilçede yapımı devam eden spor tesislerini inceleyen Bakan Çağatay Kılıç, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876