Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

Bayram ikramiyesi asgari ücrete çıkarılsın

Emeklilere verilecek bayram ikramiyesi ile ilgili açıklama yapan CHP' İl Başkanı Fatih Türkel;Emeklilerin bayram ikramiyelerinin net asgari ücrete çıkarılsın kanun teklifi verdik. AKP’nin ve MHP’nin emekliye verdiği değeri samimiyetlerini hep birlikte göreceğiz dedi.

CHP Grup Başkanvekillerimiz tarafından verilen teklifin gerekçesinde, en düşük emekli aylığının 2500 TL'ye çıkarıldığı bir dönemde, 1100 TL'lik bayram ikramiyesi hiçbir yurttaşımızın yarasına merhem olmayacaktır.

BAYRAM İKRAMİYESİYLE BİR ÇEYREK ALTIN BİLE ALINAMIYOR

CHP’nin 7 Haziran 2015 seçimleri sürecinden bu yana takipçisi olduğu, emeklilere bayram ikramiyesi önerisi, 2018 yılında 1000 TL olarak hayata geçirilmiş, ancak aradan geçen 4 yılda yalnızca bir kez artırılmıştır.

Mayıs 2018'de düzenleme yürürlüğe girdiğinde 1000 TL'lik bayram ikramiyesi ile 3 çeyrek altın alabilecek durumda olan emekli vatandaşımız, bugün maalesef 1100 TL'lik bayram ikramiyesiyle 1 çeyrek altın bile alamamaktadır.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI

En düşük emekli aylığının 2500 TL olması da ayrıca yeterli değildir. Ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığıyla boğuşulan bir dönemde en düşük emekli aylığının da asgari ücret düzeyine çıkarılması emeklilerimizin, Meclisimizden beklentisidir. Cumhur İttifakı, emeklilerimizin hakkının teslimi için adım atmalıdır.

BİR NEBZE NEFES ALDIRABİLMEK AMACIYLA İKRAMİYELER ARTIRILMALI

Kur korumalı mevduat ve döviz garantili projeler gibi uygulamalarla, zenginlere büyük transferlerin yapıldığı bir dönemde; artan enflasyon nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşayan emeklilerin bayram ikramiyesinin 1100 TL'de kalması, sosyal devlet ilkesinin açık ihlalidir.

En düşük emekli aylığının 2500 TL'ye çıkarıldığı bir dönemde, 1100 TL'lik bayram ikramiyesi hiçbir yurttaşımızın yarasına merhem olmayacaktır. Bu sebeplerle emekli ikramiyelerindeki satın alma gücündeki düşüşü önleyebilmek, emeklilerimize bir nebze olsun nefes aldırabilmek amacıyla emeklilere dini bayramlarda verilen bayram ikramiyesinin artırılması gerekmektedir.

Partimiz tarafından verilmiş kanun teklifine AKP ve MHP destek verir ise emeklilerimiz en azından ramazan ve kurban bayramlarında ufakta olsa bir nefes alabilecek.

Cumhur İttifakı verdiğimiz kanun teklifine gene destek vermez para yok der ise emeklilerimizin bize gelince mi yok sorusunu sorması emeklilerin sandıkta gereğini yapması gayet doğal olacaktır. Dedi.

CHP SAMSUN İL BAŞKANLIĞI

Anahtar Kelimeler:
ChpFatih TürkelSamsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.