Öne Çıkanlar master Doluluk oranı
banner867

CHP'li Hancıoğlu'dan, Bakan Selçuk'a çağrı:
banner852

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, tam kapanma sürecinde tüm hazırlık ve planlamaların tamamlanarak 17 Mayıs'tan itibaren Samsun'daki Halk Eğitim Merkezi kurslarının faaliyete geçirilmesi çağrısı yaptı.

Faaliyetleri, salgının başlangıç döneminde ülke genelinde durdurulan Halk Eğitim Merkezi Kursları, ilerleyen dönemde valiliklerin inisiyatifi doğrultusunda yeniden açılsa da Samsun özelinde bu kısıtlama halen devam ediyor. İl genelindeki Halk Eğitim Merkezi Kursları'nda eğitim veren ve sayıları 2 binin üzerinde olan usta öğreticilerin çok büyük bir kısmı bu süre zarfında hiçbir gelir elde edemediler.

21 Nisan'da konuya ilişkin bir önerge veren ve Milli Eğitim Bakanı'nı göreve çağıran CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, tam kapanma sürecinin ardından kursların başlatılmasını istedi. Tam kapanma sürecinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün, valilikle koordineli bir çalışma yürüterek, sosyal mesafe ve fiziki koşullara dair bütün planlamaların yapılması, açılacak kursların bu süreçte vatandaşlara duyurulması ve kursiyer başvurularının alınması gerektiğini belirten Hancıoğlu, bu konuda özellikle Milli Eğitim Balkanlığı'nın inisiyatif almasını istedi.

21 Nisan tarihli önergesinde başta Samsun ilinin tamamı başta olmak üzere, ülkemizin farklı bölgelerindeki bazı ilçelerde pandemi kurulları onay vermediği için Halk Eğitim Merkezi kurslarının faaliyetlerine başlayamadığına işaret eden Hancıoğlu "bu durum, sadece Samsun’daki 2 binden fazla usta öğreticimizin yaşadığı mağduriyetin katlanarak büyümesine sebep olmaktadır" demişti. CHP'li Hancıoğlu, önergesinde ayrıca Milli Eğitim Bakanı Selçuk'a şu soruları yöneltmişti:

- İl-ilçe ve kurs sayıları ayrı ayrı belirtilmek kaydıyla, 20.04.2021 tarihi itibariyle Halk Eğitim merkezi kursu faaliyetlerinin durdurulduğu yerler nerelerdir?

- Salgın kısıtlamaları nedeniyle faaliyetleri durdurulan kurslarda kaç usta öğretici görev yapmaktadır?

- Hali hazırda kapalı olan kursların yeniden faaliyete başlayabilmeleri adına bakanlığınız ve ilgili genel müdürlüğün yürüttüğü/planladığı bir çalışma var mıdır, varsa nedir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876