Öne Çıkanlar hırsızlık olayı HIRSIZLIK OPERASYONU
banner798

Cumhurbaşkanı açıklamada bulundu
banner852

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın tedbirleri kapsamında il kongrelerine bir kez daha ara vermek mecburiyetinde kaldıklarını belirterek, şu ana kadar 19 il kongresini yaptıklarını, 62 il kongresinin de şartların el verdiği ilk fırsatta tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

“İŞİNİ EN İYİ VE EN ONURLU ŞEKİLDE YAPAN BİR TOPLUMSAL AHLAKA İHTİYAÇ VARDIR”

İl teşkilatlarıyla ilgili mahallinde ve genel merkezde yürütülen değerlendirmelerin kesintisiz sürdüğünü, devam edecek isimleri veya yeni görev verilecekleri titiz bir çalışmayla tespit ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Partimizi 2023 seçimlerine hazırlayacak yeni bir teşkilat yapısı inşa etmenin gayreti içindeyiz. Hem 20 yıllık geçmişimize sahip çıkacak, hem geleceğe yönelik hedeflerimizi kucaklayacak bu teşkilat yapısı, sadece AK Parti’nin değil, aynı zamanda Türkiye’nin de umutlarının taşıyıcısı olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 3 hafta sonra yeni bir yıla girileceğine dikkati çekerek, tarihin 2020 yılını her bakımdan ilginç ve zor bir yıl olarak kayıtlarına geçireceğini, dünyada, bölgede ve Türkiye’de benzeri görülmemiş hadiselerin yaşandığını ve yaşanmaya devam edildiğini kaydetti.

“Türkiye’nin 2020’yi nasıl kapattığını, 2021’i nasıl karşıladığını sadece rakamlara bakarak anlayamayız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu ülkenin ve milletin, bölgesinde ve dünyada nerede durduğunu ve nereye gittiğini görmek için, önümüzdeki fotoğrafa ferasetli ve vizyoner bir yaklaşımla bakmak gerekiyor. Bunun için tarih bilmeye ihtiyaç vardır. Bunun için medeniyet şuuruna ihtiyaç vardır. Bunun için bayrağı ve ezanıyla sembolleşen vatanımıza aşkla bağlı olmaya ihtiyaç vardır. Bunun için 83 milyonun tamamını, kökeniyle, inancıyla, kültürüyle, değerleriyle kalpten sevmeye ihtiyaç vardır. Bunun için bedenimizin ve ruhumuzun her zerresinde ülkemize olan sadakatimizi, muhabbetimizi, adanmışlığımızı hissetmeye ihtiyaç vardır. Bunun için ister siyasetçi ister çoban olsun, ister iş adamı ister çiftçi olsun, her neyle uğraşırsa uğraşsın, işini en iyi ve en onurlu şekilde yapan bir toplumsal ahlaka ihtiyaç vardır. Şayet bir insan tüm bu değerlerden nasiplenmemişse, işte o zaman yönünü şaşıran bir ok gibi, dönüp kendi ülkesini, kendi halkını vurmaya başlıyor.”

“SAVUNMA SANAYİ PROJELERİMİZİ HEDEF ALAN HER SALDIRININ GERİSİNDE SİNSİ VE ALÇAKÇA BİR NİYET VARDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dile getirdiği nasipsizlerin en başında ana muhalefet partisi CHP yönetiminin yer aldığını ifade ederek, CHP yönetiminin Türkiye’nin savunma sanayindeki başarılı projelerin her birine, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada sergilediği güçlü siyasi duruşa saldırdığını söyledi.

Türkiye’nin savunma sanayine yapılan hiçbir saldırının masum olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savunma sanayi projelerimizi hedef alan her saldırının gerisinde sinsi ve alçakça bir niyet vardır. Daha açık konuşmam gerekirse, bu saldırıların her biri, terör örgütleri ve ülkemize husumeti saplantı hâline getiren kimi devletler hesabına yürütülen bir beşinci kol faaliyetidir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olaylarında, 17-25 Aralık’ta, çukur eylemlerinde, Suriye sınırında PKK ve DEAŞ vasıtasıyla ve 15 Temmuz’da darbe yaparak Türkiye’yi çökertmek isteyenlerin CHP’yi kullanarak aynı amaca ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye’ye yönelik saldırıların siyasi ve stratejik yönü yanında bir de ekonomik boyutu olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savunma sanayimizi hedef alan saldırılar aynı zamanda, yıllarca ülkemize kendi ürünlerini fahiş fiyatla satan, canları istediğinde bize bunlar üzerinden şantaj yapan devletlerin ve şirketlerin lobi faaliyetlerinin tezahürüdür. SİHA’larımıza, İHA’larımıza tanklarımıza, toplarımıza, füzelerimize, motorlarımıza saldıran herkes, bilerek veya bilmeyerek, Türkiye düşmanı çevrelerin ve küresel silah şirketlerinin çıkarlarını savunmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

“ÜLKEMİZ EKONOMİSİNİ BALTALAMAYI, MÜMKÜNSE TÜMDEN YIKMAYI HEDEFLİYORLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun saldırdığı bir diğer konunu da Türkiye’ye gelen yabancı yatırımlar olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemize milyarlarca dolar kazandıran uluslararası yatırımcılara saldırmalarının iki sebebi vardır. Birincisi, bazı yatırımcıların kimlikleridir. Yatırımcı Amerikalı, İngiliz, Fransız olunca ses çıkarmayıp, Katarlı olunca alçakça üzerine saldırmaları, bunların bedenlerine ve ruhlarına sinmiş faşizmin işaretidir. CHP’nin başındaki zat, Arifiye’deki tesisi ‘20 milyar dolarlık tank palet fabrikasını Katarlılara peşkeş çektiler’ ifadesiyle defalarca gündeme getirdi. Salı günü Meclis’te ise, ‘Kılıçdaroğlu 20 milyar doları acaba hiç telaffuz etti mi?’ diye, insanların gözünün içine baka baka ve kendinden gayet emin şekilde yine yalanının tekrarladı. Bu kadar rahat ve ısrarlı şekilde yalan söyleyen biri, artık siyaset biliminin konusu olmaktan çıkmış, başka bir bilim dalının ilgi alanına girmiş demektir. Daha kötüsü, bu anlayış bir kişiyle sınırlı olmaktan çıkıp hastalıklı bir zihniyet haline dönüşmeye başlamıştır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımcılara yönelik saldırıların ikinci sebebinin çok daha alçakça olduğunu ifade ederek, “Ülkemize yönelen uluslararası yatırımcıları, niyetlerinden vazgeçirmek suretiyle ülkemiz ekonomisini baltalamayı, mümkünse tümden yıkmayı hedefliyorlar. Tıpkı 1994’de ve 2001’de olduğu gibi, Türkiye’nin felaketi üzerinden kendilerine bir iktidar inşa etme hevesiyle yanıp tutuşuyorlar” dedi.

CHP yönetiminin Türkiye’nin taraf olduğu tüm uluslararası tartışmalarda, milletin değil karşı tarafın safında yer alarak, birlik ve beraberlik fotoğrafımızı lekelemeye çalıştıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir milletin felaketini kendi ikbalinin basamağı olarak gören, her kim olursa olsun, ‘belhüm adal’ın bunun ta kendisidir. Milletimize bunların yaptıkları her alçaklığı teker teker anlatmalıyız. 2023 seçimlerinde sandık önüne geldiğinde milletimizin, tüm bu gerçekleri bilerek kararını vermesini temin etmeliyiz” diye konuştu.

“KAPIMIZ TÜM YATIRIMCILARA SONUNA KADAR AÇIKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yönelik yaptırım kararlarını da değerlendirerek, şunları kaydetti: “Gerek Amerika Birleşik Devletleri, gerekse Avrupa Birliği ile her iki tarafın da asla görmezden gelemeyeceği, kaybetmeyi kesinlikle istemeyeceği çok köklü siyasi ve ekonomik ilişkilerimiz vardır. Türkiye olarak bu ilişkilerin ruhuna halel getirecek hiçbir adım atmadık, atmayız. Avrupalı ve Amerikalı yatırımcıları ülkemizde daima baş üstünde tuttuk, her türlü desteği verdik. Siyasi saiklerle ve rasyonel hiçbir temeli olmadan dayatılan yaptırım gündemleri tüm taraflar için sadece zarar yazan, hiç kimseye faydası ve karı olmayan yaklaşımlardır. Her şeye rağmen bu konulardaki somut adımların, aklıselimin ve karşılıklı menfaatlerin ışığında potansiyellerimizin gücü dikkate alınarak atılacağına inanıyorum. Diyalog ve iş birliği ile çözülmeyecek hiçbir meselemiz olmadığını düşünüyoruz. Aynı şekilde kapımız tüm yatırımcılara sonuna kadar açıktır, açık olmaya devam edecektir. Amerika ve Avrupa’daki yönetimlerin Türkiye düşmanı lobilerin etkisinden kurtularak bir an önce objektif ve sürdürülebilir politikalara yönelmelerini diliyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, CHP’deki tecavüz, taciz ve hırsızlık konularına da yer vererek, “Türkiye’nin, ikinci büyük partisinin böyle yüz kızartıcı iddiaların yuvası hâline dönüşmüş olmasından biz utanç duyuyoruz. Ancak, CHP yönetiminin bu hissiyattan epeyce uzak olduğu anlaşılıyor. Çünkü bu iddiaların araştırılıp, soruşturulup, hakikatlerin ortaya çıkması, suçluların cezalandırılması konusunda en küçük bir adım atmıyorlar” ifadelerini kullandı.

CHP yönetiminin iddialar karşısında sessiz kalmasını da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan CHP yönetimine sesleniyorum; Genel Merkezinden il ve ilçe teşkilatlarına, belediyelerine kadar CHP’de tecavüz, taciz, hırsızlık kepazeliğe bulaşmış kim varsa, hepsinin de ipini pazara çıkaracaksınız.  Yoksa bu ithamların gölgesi tüm CHP’lilerin üzerine düşer. Biz böyle bir haksızlığa asla rıza göstermeyiz. Siyaseten farklı düşünsek de, CHP’ye oy verenler ve CHP’de siyaset yapanlar içinde namuslu insanlar bulunduğunu biliyoruz. Onların da hakkını, hukukunu, onurunu korumak için bu iddiaların sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Azerbaycanlıların zafer sevincine ortak olduklarını anımsatarak, gelecek hafta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında bu konudaki kapsamlı değerlendirmelerini vatandaşlarla paylaşacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek, konuşmasını tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876