Öne Çıkanlar Midye hırsızlık olayı
banner797

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun'da
banner852

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST Karadeniz 2022'de yaptığı konuşmada, “Bugün silahlı insansız hava araçlarımız dünyanın 30’dan fazla ülkesinde ülkemizi gururla temsil ediyor. Artık bu araçlara entegre edilen hemen her tür cihazın ve mühimmatın üretimini de kendimiz yapıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST Karadeniz 2022'ye katılarak bir konuşma yaptı.

Türkiye’nin millî teknoloji hamlesinin parlayan yıldızı hâline gelen TEKNOFEST’in katılımcılarına ve ziyaretçilerine şükranlarını sunarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemize böylesine iftihar verici bir markayı kazandıran T-3 Vakfımız ile onunla birlikte yol yürüyen tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum. İlk kıvılcımını İstanbul’da bir avuç gencin yaktığı bu ateş, artık tüm Anadolu’yu, hatta tüm bölgemizi kuşatmıştır. Bu yıl beşincisi düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji Festivali’nin kapsama alanı artık sınırlarımız dışına da taşmıştır” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GERÇEĞİ DE, İHTİYACI DA TENOFEST KUŞAĞIDIR”

TEKNOFEST Karadeniz’in, Türkiye’nin 81 ilinden ve 107 ayrı ülkeden katılan 154 bin takım bünyesindeki 600 bin gencin 40 ayrı dalda yarıştığı bir şölene dönüştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir teknoloji etkinliğinin, özellikle gençlerimiz tarafından bu derece benimsenmesi gerçek anlamda bir zihni devrimdir. Bazıları gençlerimizi harflerle kuşaklara ayırarak umutsuzluk ateşi yakmaya çalışırken asıl gerçek işte burada karşımızda duruyor. Evet, Türkiye’nin gerçeği de, ihtiyacı da TENOFEST kuşağıdır” şeklinde konuştu.

“Her kim bu gençliğe bakıp ülkesinin ve milletinin aydınlık geleceğini değil de başka şeyler görüyorsa dönüp kendi zihnini, kendi gönlünü sorgulasın” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu gençlik, bir asır önce Çanakkale’de yedi düveli dize getirmişti. Bu gençlik, bir asır önce millî mücadeleyi zafere ulaştırmış, düşmanı denize dökmüştü. Bu gençlik, Cumhuriyet tarihi boyunca hep demokrasinin, kalkınmanın, istiklalinin ve istikbalinin yanında yer alarak ülkesini yüceltmiştir. Bu gençlik, 20 yıldır verdiğimiz her mücadelede bizim de yanımızda yer almış, en büyük güç ve moral kaynağımız olmuştur. Bu gençliğin, sadece 15 Temmuz gecesi yazdığı destan bile başlı başına bir efsanedir, bir başarı hikâyesidir. Şimdi bu gençliği, burada TEKNOFEST Karadeniz’de görüyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye, kendi teknolojilerini geliştirmek, kendi savunma sanayi ürünlerini tasarlayıp üretmek için yola çıktığında, biz gençlerimize güveniyorduk. Birileri ise, hep yaptıkları gibi gençlerimizi küçümseyerek, gönül dünyalarını karartarak, zihin dünyalarını karıştırarak bozgunculuk peşindeydi.  Zaman, bizim haklı olduğumuzu göstermiştir. Dün, Nuri Demirağ’a, Nuri Killigil’e, Vecihi Hürküş’a, Şakir Zümre’ye yaptıkları eziyetleri, bugünkü gençlerimize yapmalarına izin vermedik, vermeyeceğiz. Biz, insanımıza güvendik, insanımıza dayandık. İnsanımıza yol açtık, imkân verdik ve hamdolsun sonuçta tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir yere geldik.”

‘Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner’ atasözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hamdolsun bugün sadece silahlı insansız hava araçlarımız dünyanın 30’dan fazla ülkesinde ülkemizi gururla temsil ediyor. Artık bu araçlara entegre edilen hemen her tür cihazın ve mühimmatın üretimini de kendimiz yapıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876