Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner798

Emeklinin memurun Hakkını yiyorsunuz
banner852

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarıyla milyonlarca memur ve emeklinin hakkının yenildiğini söyledi.

Açıklanan enflasyon oranları ile ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Türkel, “İğneden ipliğe her gün zam yapacaksınız, sonra mayıs ayında enflasyon yüzde 2.98 çıktı diye bizi inandırmaya çalışacaksınız. Açlık sınırının altında hayatta kalmaya çalışan milyonlarca emekli ve memurun maaş artışının önüne geçeceksiniz. Bu en hafif tabiriyle insafsızlıktır. Emeklinin ve memurun hakkını yiyorsunuz” dedi.

TÜİK’in görev ve sorumlulukları arasında istatistiklerin doğru bir şekilde hazırlanması ve kamuoyuna iletilmesinin de yer aldığını söyleyen Türkel’in açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “TÜİK, başkanı bu halkın ödediği vergiyle maaşını alıyor. Bizi yanıltmaya hakkınız yok. Emeklinin maaş zammı hesabını yanıltmaya hakkınız yok. Bu yaptıklarınızın hesabını bir gün mutlaka ödeyeceksiniz. Enflasyon sepetini açıklamadan kaldırdınız. Merak ediyoruz. Yüzde 2.98 enflasyonu neye göre buldunuz, bunu açıklayın.”

Türkiye’nin TÜİK rakamlarına göre bile, G20 ülkeleri arasında yüzde 73.50 ile zirvede yer aldığını anlatan Türkel, sözlerine şöyle devam etti: “Bizi kıskanıyor dedikleri Almanya’da enflasyon yüzde 7.9, Amerika’da yüzde 8.3, Japonya’da yüzde 2.5, Çin’de ise 2.1 oldu. Bu rakamlara rağmen nasıl oluyorsa Türkiye ekonomisi uçuyor. Dış ticaret rakamlarını açıklarken, ‘İhracatta rekor’ diyorlar. Fakat ithalat artışına ve cari açıktaki rekordan söz etmiyorlar. Bütün bunları halka anlatmayalım diye de sansür yasası çıkarıyorlar. Bu halk bunların farkında. Size de farkında olduğunu sandıkta anlatacak.” Dedi.

FATİH TÜRKEL

CHP Samsun İl Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876