Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner867

Erhan Usta'dan Edebiyat Önergesi
banner852

EDEBİYAT DERGİLERİ AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIYOR

Edebiyat dergilerinin gönderiminde PTT’nin yaptığı zam üzerine soru önergesi veren Usta, “Dijitalleşmenin ve sanal yayıncılığın hızla arttığı çağımızda, hiçbir kar amacı gütmeyen edebiyat dergileri ayakta kalmaya çalışmaktadır. Az sayıda abone ve sınırlı sayıdaki satış noktasından elde edilen gelir, dergilerin basım giderlerini karşılamazken şimdi bir de “gönderi bedelleri” işi iyice çıkmaza sokmaktadır” dedi.

“Kültür-sanat faaliyetlerinin taşıyıcı kolonlarından olan edebiyat dergileri; PTT’nin kargo ücretlerini 5 TL’den 16,25 TL’ye çıkarmasının ardından zor günler yaşamaktadır” diyen Usta, “Toplu gönderimlerde uygulanan %10 indirim yeterli değildir. Satış fiyatı ortalama 15 TL olan edebiyat dergilerinin bu koşullarda faaliyetlerine devam edebilmeleri mümkün değildir” diye vurguladı.

DERGİ SAHİPLERİ FAYDALANAMIYOR

PTT’nin “hediye dergi-kitap” gönderiminde gerekli indirimi sağlayıp, 5 TL'ye kargoladığını ancak bunu günde sadece bir kişi ve bir adet gönderi için yaptığına değinen Usta, “haliyle bu indirimden dergi sahipleri faydalanamamaktadır” dedi.

Usta ayrıca, “özel kargo şirketleri ise yüklü miktarda gönderim yapılmasını taahhüt eden gönderi sahiplerine belli oranda indirim uygulamakta ancak küçük ölçekli dergiler bu taahhütü veremediği için indirimden yararlanamamaktadır” diye belirtti.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY’A ÖNERGE

Usta’nın T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği sorular ise şöyle:

Konu hakkında malumatınız var mıdır?

Edebiyat dergileri ve küçük çaplı yayımcılara sahip çıkmak adına konuya bir müdahaleniz olacak mıdır?

Ciddi oranda indirim yapılması mümkün olmayacaksa, PTT’ye görev zararı vererek edebiyat dergilerini desteklemeyi planlıyor musunuz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876