Öne Çıkanlar Samsun 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner797

FRANKFURT MAHKEMELERİ BÜYÜK SUÇ İŞLEDİ
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Habertürk Tv'de Aysun Torun'un konuğu oldu. Referandum sürecine ilişkin açıklamalar yapan, Bakan Çağatay Kılıç Avrupa ülkeleriyle son dönemde yaşanan gerilime değindi.

Dün Frankfurt'ta terör örgütü sempatizanlarının rahatlıkla yürüyüş yapmasını sert bir şekilde eleştiren Bakan Çağatay Kılıç, "Alman İçişleri Bakanı geçen hafta dedi ki; ‘terör başının resimleri ve PKK’nın paçavraları kullanılamaz.’ Buyurun Frankfurt’ta yapıyorlar. Şimdi yine diyecekler ki yerel eyaletler… Hayır, bu eyaletler üstü bir konudur. Almanya Federal İçişleri Bakanlığının aldığı kadarla yasaklanmıştır, hiçbir Almanya’daki resmi kurum buna izin veremez. Frankfurt polis teşkilatı, Frankfurt yerel makamları büyük bir suç işlemişlerdir, bunun hesabını vermek durumundadırlar. Alman mahkemeleri, Alman savcılar görev başına geçmelidir” şeklinde konuştu.

“HADİ BUYUR SÖZÜNÜZDE DURUN”

Geçtiğimiz günlerde Almanya’yı ziyaret ettiğini ve orada bir televizyon kanalına konuk olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Benim katıldığım televizyon programında benimle beraber programa katılan Almanya Şansölyelik Makamından Sorumlu Bakan Sayın Alfmeier dedi ki; ‘PKK, Türkiye’de de olduğu gibi Almanya’da bir terör örgütü olarak ve yasak bir terör örgütü olarak görülmektedir. Dolayısıyla onun hiçbir sembolü kullanılarak bir şey yapılamaz, olursa biz bunun takipçisi oluruz.’ Hodri meydan. Televizyon yayınında bunu bana söyledi. Ben de kendisine şunu söyledim: ‘Almanya’da 4500’e yakın PKK sempatizanı ve PKK’nın doğrudan ilişiği olan kişinin gezmesine bizim tahammülümüz yok, sizin de olmamalı.’ Biz edemeyiz dedi. Hadi buyur, sözünüzde durun. Onlar orada gittiler ve neyle yürüdüler biliyorsunuz, hayır pankartlarıyla ve PKK’nın paçavralarıyla. Neyle açıklayacaklar bunu, nasıl açıklayacaklar bunu” ifadelerini kullandı.

“TARAF TUTUYORSUNUZ”

16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandum için Avrupa'da 'Evet' kampanyası yapanlara engelleme getirildiğini de kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “hayır’la ilgili kampanya yapanlara hiçbir şey söylemiyorsunuz; sorun buradadır ve taraf tutmaktasınız, bu olmaz. Türkiye’ye öyle veya böyle şartlar öne sürerek bu iş olmaz. Aklıselimle hareket etmek durumundadırlar” açıklamasını yaptı.

"ROTTERDAM BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETMELİ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya Hollanda’da yapılan engellemeyi de eleştiren Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti: “Avrupa’da çok ciddi anlamda yükselen bir ırkçılık dalgası var ve bu Avrupa’yı sarmış durumda. Aşırı sağ akımlar ciddi anlamda Avrupa’yı etkisi altına almış durumda; bu Hollanda’da da böyle, Almanya’da da böyle, Fransa’da da böyle, Avusturya’da da böyle, Danimarka’da da böyle. Rotterdam Belediye Başkanı kendi elçiliğine gitmeye çalışan bir Türkiye Cumhuriyeti Bakanı oraya geldi diye iki saat içerisinde olağanüstü hal ilan etti, bu nasıl bir şeydir, bu nasıl bir yaklaşımdır? Rotterdam Belediye Başkanı ivedi istifa etmelidir. Görevini yapmaktan uzaktır, görevini yapmakla ilgili olarak da kabiliyetini yitirmiştir. gitsin Geert Wilders’in partisine katılsın. Söyledikleri ve yaptıkları sadece onun söyledikleri. Geert Wilders İslamofobik hareketler içerisinde hareket eden bir İslam düşmanıdır.”

“SİYASİ ANLAMDA OLUMLU BİR HAVA VAR”

Birtakım ziyaret ve açılışlar için memleketi Samsun'da bulunan Bakan Çağatay Kılıç, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşlarla sürekli iç içe olduklarını belirten Bakan Kılıç, "Samsun’daki ziyaretlerimizde biz esnafımızı ziyaret ediyoruz. Çok pozitif bir dönüş var, çok olumlu bir dönüş var. Gerçekten Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ortaya koyduğu bu sistemdeki argümanları, bizlerin anlattıklarını anlamış görüyorlar. Genel anlamda da siyasi anlamda da olumlu bir hava var Samsun’da” şeklinde konuştu.

“SANDIKTAN EVET ÇIKACAĞINA İNANIYORUM”

Ak Parti olarak çalışmaların çok olumlu gittiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında sandıktan 'evet' çıkacağına inandığını da belirtti.

"TÜRKİYE'DE BUGÜNE KADAR YAPILMIŞ EN BÜYÜK ORGANİZASYON OLACAK"

18 - 30 Temmuz tarihleri arasında Samsun'da yapılacak olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyatı hakkında da bilgiler veren Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: “ Türkiye’de bugüne kadar yapılmış olan en büyük organizasyon olacak inşallah. Aynı zamanda bu çerçevede İşitme Engelliler Dünya Federasyonu seçimi de Samsun’da yapılacak. Ve bu artık gördüğünüz gibi Türkiye’nin 2002’den itibaren başlamış olduğu değişimle beraber geleceğe yürüyüşündeki en önemli sportif anlamdaki kilometre taşlarından birisi olacaktır. Şu anda 21 branşta yapılacak olan müsabakalar olacak. Samsun 39 tesisin 35’inin hazır olduğu bir şehir. Şu anda yapılan çalışmalarda, bu sabah buraya gelmeden önce gönüllerin yanındaydık, onları ziyaret ettik. Merkezimiz açılmış durumda, koordinasyon merkezimiz ve bununla alakalı olarak Samsun hazırlanıyor. Burada Samsun’da 6 bin civarında misafirimizi ağırlayacağız 73 değişik ülkeden”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.