Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Hancıoğlu Erdoğanı Kınadı

CHP'li Hancıoğlu: "Bu komisyon Erdoğan'ı kınamalı, sarf ettiği sözleri reddetmelidir!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan sözleri, Kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılması amacıyla Meclis'te kurulan komisyonunun toplantısında tartışmalara sebep oldu.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Erdoğan'ın Meral Akşener hakkında kullandığı ifadelerin, cinsiyetçi ve şiddeti meşrulaştırıcı nitelikte olduğunu belirterek, komisyona Erdoğan'ı kınaması ve sarf ettiği sözleri reddetmesi yönünde çağrı yaptı.

Hancıoğlu şunları söyledi:

"Bu komisyon, kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılması amacıyla kurulmuştur.

Ne yazık ki bu toplantıdan hemen önce, iktidar partisinin genel başkanı bu yüce çatı altında, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddeti aleni kutsamıştır, meşrulaştırmaya yeltenmiştir.

Böyle bir konuşmanın ardından bu komisyonun yaptığı toplantının hiçbir anlamı kalmamıştır.

Eğer bu komisyon bir şey yapacaksa, önce iktidar partisinin genel başkanını, kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran, aklayan, kutsayan sözlerinden ötürü kınamalıdır, bu ifadeler reddedilmelidir.

Eğer komisyonumuz bunu yapmazsa, yapılan bu çalışmaların da hiçbir anlamı yoktur ve olmayacaktır. Bu talebimi, komisyonumuzun takdirine sunuyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.