Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Hancıoğlu`dan: Dünya Kadınlar Günü Mesajı.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu:

Kadınları, hayatın her alanında ikincilleştiren, geri plana iten, yok sayan anlayışa karşı mücadele vurgusu yapan Neslihan Hancıoğlu “Kadınları geride bırakan toplum, geride kalmaya mahkûmdur; fakat hiçbir kadın, böyle bir kadere asla teslim olmayacaktır” dedi.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Hancıoğlu’nun mesajı şöyle:

“8 Mart, kadınların yerelde ve uluslararası alanda verdiği varoluş mücadelesinin gündür. Tarih boyunca büyük bedeller ödeyerek bu değerli mücadeleyi yürüten kadınlarımıza ve büyük önderimiz Mustafa Kemal gibi, kadınları yaşadıkları toplumun öznesi haline getirmek için irade koyan değerli aydınlanma savaşçılarına minnet borçluyuz.

Kadın; emekçi karakteri, mücadeleci ruhu, vicdanı ve sağduyusuyla hayata yön verir. Toplumların en zor, en çaresiz kaldığı anlarda, umut ışığını hep kadınlar yakar. Tıpkı Milli Mücadelemizde olduğu gibi; tıpkı Halide Ediplerin, Şerife Bacıların, Gördesli Makbulelerin, Kara Fatmaların yaptığı gibi…

Her mücadelede olduğu gibi kadınlarımızın hak ve özgürlük mücadelesinde de ‘başarı’ ve ‘kayıp’ dönemleri yaşanabilmektedir. Kadın hak ve özgürlükleri açısından Türkiye’nin son 17 yıllık dönemi, ne yazık ki bir ‘kayıp’ dönemidir.

Bu dönemde uygulanan siyasal, sosyal ve ekonomik politikalar, kadını toplumdan soyutlayan, evine hapsetmeye çalışan bir anlayışın ürünü olarak karşımıza çıkmış; buna itiraz eden kadınlarımız baskıya, istismara ve şiddete maruz kalmış, yüzlerce kadınımız bunun bedelini maalesef canıyla ödemiştir.

Bugün, çalışma çağındaki 31 milyon 288 bin kadınımızdan 20 milyon 691 bini işsiz bırakılıp evine hapsedilmişse; bunun sebebi 17 yıldır uygulanan kadın düşmanı politikalardır.

Bugün Türkiye'de, çalışabilen her 20 kadından 14'ü cinsiyete dayalı ayrımcılık, yine her 20 kadından 12'si ücret ayrımcılığına maruz kalıyorsa; bunun sebebi ‘kadının yeri evidir’ anlayışının ürünü olan politikalardır.

Eğer bu acı tablo tersine dönecekse, bunu yine biz kadınlar yapacağız!

Kadınların yeryüzünde asırlardır verdiği mücadele, Cumhuriyetimizi kuran iradenin izlediği yol, bizlere rehber olacak ve hayatın her alanında eşitlik elde edene dek çalışacağız. Kadınları geride bırakan toplum, geride kalmaya mahkûmdur; fakat hiçbir kadın, böyle bir kadere asla teslim olmayacaktır!

Bu kararlılıktaki tüm kadınlarımızın, ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ kutlu olsun."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.