Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Lütfü Türkkan istifa etti

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, görevinden istifası için dilekçe sundu. Türkkan, "Genel başkanımız Sayın Meral Akşener’in talebi üzerine İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevimden istifa ediyorum” dedi. İstifanın kabul edildiğini duyuran İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise, "Boşalan grup başkanvekilliği seçimi için parti grubumuzun 8 Kasım 2021 Pazartesi günü saat 14.00’de toplantıya çağrılması kararlaştırılmıştır" açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sosyal medya üzerinden hakaret-küfür eden ve şehit yakını olduğu belirtilen bir kişiye Bingöl programı sırasında küfür ettiği ortaya çıkınca özür dileyen Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, istifa dilekçesi verdi.

“AKŞENER’İN TALEBİ ÜZERİNE…”

Lütfü Türkkan'ın TBMM İYİ Parti Grup Başkanlığı'na sunduğu dilekçesinde, “Genel başkanımız Sayın Meral Akşener'in talebi üzerine İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevimden istifa ediyorum” ifadesi yer aldı.

“İSTİFA DİLEKÇESİ İŞLEME ALINDI”

Konuyla ilgili olarak İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise şu açıklamayı yaptı:

“Grup başkanvekilimiz Sayın Lütfü Türkkan tarafından sunulan 6 Kasım 2021 tarihli istifa dilekçesi işleme alınmış ve grup yönetim kurulu toplantısı sonucunda istifa ile boşalan grup başkanvekilliği seçimi için parti grubumuzun 8 Kasım 2021 Pazartesi günü saat 14.00'de toplantıya çağrılması kararlaştırılmıştır.

Çeşitli platformlarda yazılıp konuşulanların aksine, herhangi bir görevden alınma söz konusu olmayıp, Sayın Lütfü Türkkan, bize ulaşan dilekçesinde de belirtildiği gibi, genel başkanımız Meral Akşener'in talebi üzerine görevinden istifa etmişlerdir”

TÜRKKAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sosyal medyada geniş yankı uyandıran olayla ilgili özür dilemişti. Türkkan, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

– Yaşanan talihsiz hadiseyle ilgili bu videoyu çekmeye karar verdim. Bingöl'de daha önce Sayın Meral Akşener'e sosyal medya yoluyla hakaret ve küfreden bir vatandaş karşımıza çıkarak, şimdi burada ifade etmek istemediğim, birtakım lafları söylemeye devam etti. Ben de onu o kalabalıktan uzaklaştırmak isterken, ciddi küfürlere maruz kaldım.

– Onların bir kısmı o videoda yoktu. Hatta söyledim yani küfretme diye birkaç defa ikaz ettim. Netice itibariyle gelinen, o sinir gerginliği, o sıkıntılı durum sonucu hiç yapmamam gereken bir şeyi yapmışım. Hakaret etmişim, kötü sözler söylemişim. Bunlar hiç doğru olmayan, bana da hiç yakışmayan ifadeler. Bunun da farkındayım.

DOĞRU BİR İŞ DEĞİLDİ

– Ben o yüzden burada başta bütün milletimizde, bir kadın olması hasebiyle sayın genel başkanımız başta olmak üzere, bütün kadınlardan, partililerimizden, arkadaşlarımızdan da özür diliyorum. Doğru bir iş değildi o. Yanlış bir işti. Ama o sinir gerginliği, o atmosferin getirdiği belki fazla bir heyecan, doğru olmayan bana da hiç yakışmayan, şimdiye kadar doğru bulmadığım, herkesi yadırgadığım bu konuda hata yapmaya sevk etti. Tekrar bütün milletimizden özür diliyorum. Bunun da kabulünü rica ediyorum.

Anahtar Kelimeler:
Lütfü TürkkanIyi Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.