Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Mehmet Köse OSBAŞ büyük kazanım

Köse konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Samsun'da 2. Serbest Bölge; Orta Karadeniz Serbest Bölgesi (OSBAŞ) kuruldu. AK Parti Samsun Milletvekili Adayımız ve Ticaret Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muş Samsun ekonomisi adına çok büyük ve önemli bir kazanımla hizmete başladı. 10 bin ilave istihdam ve 1,5 milyar dolar ihracat imkânı yaratması öngörülen Orta Karadeniz Serbest Bölgesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

TİCARET ÜSSÜ OLACAK

Buna göre, bölgeyi kurup işletmek üzere Orta Karadeniz Serbest Bölge Kurucu ve İşletici Anonim Şirketi (OSBAŞ), 30 yıl boyunca yetkili kılındı. Ticaret Bakanımızın ifadelerinde de yer aldığı gibi Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kenti olan Samsun, Doğu Avrupa, Karadeniz ülkeleri, Orta Doğu, Orta Asya ülkelerinde yaşayan yaklaşık 600 milyon kişi için de ithalat ve ihracat kapısı olma potansiyeline sahiptir. Samsun ekonomisinin üretim ve lojistik kabiliyetleri, hem tarım hem de sanayi alanındaki rekabetçiliğiyle Türkiye ihracatındaki payının kısa zamanda yüzde 1 seviyesine, orta vadede de yüzde 2'nin üzerine çıkarılması hedeflenmektedir. İnanıyoruz ki Orta Karadeniz Serbest Bölgesi orta vadede Samsun'un ve tüm bölgenin ihracat üssü olacaktır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Samsun Limanı'nın hemen yanında 73 bin 150 metrekarelik alan üzerine kurulu Samsun Serbest Bölgesi'nin faaliyetlerine 1996 yılında başlanmıştı. 2022 yılı itibarıyla bölgede 23 firma tarafından 157 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi. Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Samsun Serbest Bölgesi'nin genişleyebileceği bir alan bulunmaması nedeniyle tüm Karadeniz Bölgesi'ne hitap edecek büyüklükte bir serbest bölgeye ihtiyaç bulunuyordu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Mayıs Perşembe günü Büyük Samsun Mitingi için Samsun'umuza teşriflerinden önce şehrimize verdikleri bu müjdeden dolayı Cumhurbaşkanımıza ve bu kazanımda büyük emeği ve gayreti bulunan Ticaret Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muş’a şükranlarımızı sunuyoruz.

AK Parti döneminde çok değerli bakanlarımız ve Milletvekillerimizle sağlıktan spora, eğitimden ulaşıma tarımdan sanayiye Samsunumuza büyük yatırım ve hizmetler yapılmıştır. Samsun 04 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımıza büyük bir heyecanla beklemektedir. Cumhurbaşkanımıza 14 Mayıs’ta rekor bir destek verecektir. AK Parti olarak güçlü ve tecrübeli milletvekillerimiz adaylarımızla 14 Mayıs seçimlerinden zaferle çıkacağız ve Samsunlu hemşerilerimiz için, Samsun ekonomisi için büyük hamlelere devam edeceğiz.'' ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
OSBAŞMehmet Köse
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.