Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

SAMSUN MHP`DE TEŞKİLAT İÇİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, sendika ve vakıf başkanları, eski belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile partii yöneticileri katıldı. Ülke gündemine dair konuların ele alındığı toplantıda teşkilat yöneticilerine önümüzde ki süreç ve yaşanması muhtemel ülke meseleleri ile ilgili bilgiler verildi.

İlk olarak söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, "Hepinizin de bildiği gibi ülkemizde ve yakın coğrafyamızda önemli olaylar cereyan etmekte ve bu gelişmeler bizleri doğrudan etkilemektedir. Buna rağmen biz kendimize güveneceğiz. Çünkü bir ülke kendi hesabını kendisi yapar. Diğer yandan partisi içerisinde bizleri bölmeye yönelik çalışmalar yeni parti adı altında devam etmektedir. Kimse unutmamalıdır ki buna ülkücüler ve türk milliyetçileri asla müsaade etmeyecektir" dedi.

Ardından söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, şunları söyledi; "100 yıl sonda yeniden Büyük Orta Doğu Projesi adı altında bu bölgede sınırların değiştirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Biz terörle mücadele noktasında devletimizin yanındayız. Kararlı bir şekilde yaptırımların uygulanması gerektiğini söylüyoruz. Yapılan bu referandum illegal, korsan bir referandum. Statüsü belli olmayan Musul, Kerkük ve Telafer gibi yerlerin bu referanduma dahil edilmesi arkadaki amacı ortaya koyuyor. Bizim kararlı bir şekilde karşı çıkmamız lazım. Böyle bir durumda her zaman devletin arkasında duracağımızı söylüyoruz"

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, ise meclis çalışmaları hakkında partililere bilgiler verdi. Mecliste yapılan çalışmalardan örnekler veren Usta, sözlerine şöyle devam etti; "Önümüzdeki dönem için parlamentonun çok yoğun bir takvimi olacak. Bekleyen bir torba yasa var, ayrıca yeni hükümet sistemine uyum çalışmalarının yapılması gerekiyor. Ekonomik ve sosyal anlamda vatandaşların sorunları var, MHP olarak bu konularda çalışma yapılmasını tavsiye ediyoruz. Yeni yasama döneminde Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu reformları yapması noktasında hem önerilerimiz olacak hem de hükümet üzerinde bir baskı oluşturacağız. Çünkü bazı sıkıntılar büyüdükçe çözülmez hale geliyor"

Toplantının ardından MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, katılımcılara teşekkür plaketi verdi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.