Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner867

Tarımın Nabzı CHP İle Bafra’da Attı
banner852

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Tarım Komisyonunca,Bafra İlçe Örgütünün ev sahipliğinde düzenlenen, Alaçam, Ondokuzmayıs, Yakakent ve Bafra’lı üreticilerin katıldığı TARIM BULUŞMALARI toplantısı yoğun ilgi gördü.

Toplantı; Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması, İl Başkanı Fatih Türkel’in açılış konuşması ile başladı.

Yapmış olduğu konuşmada CHP İl Başkanı Fatih TÜRKEL;

‘Bundan 25 Yıl önce Ülkemiz kendi kendine yetebilen 7 Ülke içerisinde yer alırken buğdayın anavatanı olan Ülkemiz dünyanın en büyük buğday ithalatçısı olmuş.

Et ithal ediyoruz. Süt ürünleri ithal ediyoruz. Pirinç ithal ediyoruz. Savaş halindeki Rusya dan şeker, Ukrayna dan ay çiçek yağı ithal ediyoruz. Toprak varlığı ve üretim gücü ile tüm ülkeye bakabilecek 3 ovanın ortasında bulunan Samsun zarar eden çiftçilerin, her gün kaybeden besicilerin, tarımdan vazgeçmiş üreticilerin şehri haline gelmiştir.

Hemşerilerimiz rahat olsun. Bugün sizlerle partimizin tarım politikalarını oluşturan öncüleri bir araya getirdik. Ülkemizde tarımı CHP İktidarında söz veriyoruz şaha kaldıracağız tarımın siyaseti değil politikası olur. Tarım politikalarımızı bugün sizlerle paylaşacağız’dedi.

Tarım Komisyonu Başkanı Hayati Tosun tarafından yapılan bilgilendirme sunumu ile de devam etti.

Ülkemiz tarımını ve Samsun ölçeğinde mevcut durumu rakamlarla anlatan Tosun‘’Tarımın siyaseti olmaz, politikası olur.’’ diyerek başladığı konuşmasında; ülkemiz bir tarım ülkesi, Samsun bir tarım şehridir. İkisi delta, üç büyük ovası ile bizler için bir niğmet olan güzelim tarım topraklarımıza sahip çıkmalıyız, dedi. Çarşamba Ovamızda yanlış uygulamalar ve plansızlık yüzünden sebze üretiminin bitmeye yüz tuttuğunu, sebzeyi destekleyecek bir konserve fabrikası bile yapılmadığını söyledi. Ovanın fındık ve kavak ile istila edildiğini ifade etti. Soya, ayçiçeği ve kivi üretiminin desteklenmesi gereğini ve tarımsal sanayide şehri yönetenlerin sorumsuzluğunu ifade eden Tosun, kışlık sebzede Bafra Ovamızın sadece şehrimiz için değil, civar illere bile satış yaptığını, ülke genelinde üst sıralarda olduğumuzu ifade etti.

Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu ve Kemal Zeybek ile Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, yaptıkları selamlama konuşmalarında özetle, ülkenin geleceğinin tarımda olduğunu, tarımda uygulanan yanlış politikalarla hızla kan kaybettiğimizi söylediler. Köylümüzün kazanabilmesini sağlamalıyız, kooperatifçilik ve küçük aile işletmeleri desteklenmelidir, dediler.

Bu konuşmaların ardından üreticiler, üretici örgüleri ve sivil toplum temsilcileri; ürünlerdeki fiyat istikrarsızlığı, artan üretim maliyetleri, faiz, desteklerin yetersiz olması, sulama suyu, elektrik faturaları, mazot, gübre, ilaç, yem fiyatları, borçlar ve bunların yapılandırma süreci, arazilerin toplulaştırma süreci, tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması gibi pek çok konudaki sıkıntılarını dile getirdiler.

Ardından TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyeleri Orhan SARIBAL ve Okan Gaytancıoğlu, yaşanan sıkıntılara karşı CHP’sinin Tarım Politikalarını ve çözüm önerilerini anlattılar. Aynı zamanda Ziraat Mühendisi de olan Milletvekilleri yaşanan ana sıkıntılar her yerde aynı, usanmadan gündeme getireceklerini, çözümü için de çalışacaklarını söylediler. Ama iktidarın bildiğini okuduğunu, ithalatın pek çok üründe artarak devam ettiğini, bunun çözüm olamayacağını,çiftçinin üretemez hale geldiğini, bir tarım ülkesi olan Türkiye’nin adeta bir rant kapısı yapıldığını söylediler.

Yoğun bir katılım ve ilgi ile izlenen toplantının kapanış konuşmasında Tarım Komisyonu Başkanı Hayati Tosun; bu samimi toplantı ‘’MilletinSesiOlmak’’ adına bize güç ve enerji verdi, bundan sonrası için de kılavuz olacak, dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak toprağa hayat veren, değer katan tüm çiftçilerimizin emeğinin, alın terinin karşılığını alabilmesini önemsiyoruz. Bu bir başlangıç, kalkınmanın yerelden başlayacağına inanıyoruz. CHP olarak düzenlediğimiz ‘’TarımBuluşmaları’’toplantılarımız devam edecek, CHP İktidarında çiftçinin yüzü gülecek, birlikte üretip hakça paylaşacağız, bunu da hep birlikte başaracağız, temennisi ile son buldu.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

SAMSUN İL BAŞKANLIĞI

Anahtar Kelimeler:
Fatih TürkelChpSamsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876