Öne Çıkanlar Binali Yıldırım Şerafettin Aydoğdu
banner798

Usta Ankara’da meydana gelen patlama nedeniyle bir açıklama yaptı
Erhan Usta; “Fransızlara “sizin istihbaratınız çalışmıyor mu?” diye çıkışanlar 10 Ekim 2015’de 109 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan, 17 Şubat 2016’da 27 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan ve dün 13 Mart 2016’da 37 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan patlamalardan sonra şimdi kendi istihbaratları için ne diyecekler acaba?” dedi. Erhan Usta sözlerine şöyle devam etti; “ Milletimiz daha öncekilerde de olduğu gibi teröre karşı her zaman tek yürek olacaktır ama AKP hükümeti pişkinliği bırakıp sorumluluğun gereğini yapmalıdır.” dedi.

Hükümet üyelerinin her söze başladıklarında 2002 yılı ile günümüzü mukayese ederken nedense sıfır terörle aldıkları 2002 yılını günümüzle mukayese etmiyorlar şeklinde ifade eden Erhan Usta, Hükümetin terörle olan mücadelesini desteklediklerini ancak, terörün bu hale gelmesinin nedeninin de bu hükümet olduğunu söyledi.

Erhan Usta sözlerine şöyle devam etti; “terörle mücadelede ciddi hatalar yapıldı. Daha öncesi de var ama özelikle 2009’da Habur’la başlayarak, ciddi hatalar yapıldı. Habur’u hatırlarsak devletin savcısını hâkimini teröristin ayağına götürdük. Onların otobüslerin üzerinde gösteri yaparak, şov yaparak geçmelerini izledik.” dedi.

Milletvekili Erhan Usta; “daha sonra çözüm süreci adı altında teröristlerle görüşüldü. Teröristlerle masaya oturuldu. Biz MHP olarak o zamanlar hep teröristlerle masaya oturmayın, teröristleri muhatap almayın dedik. Terör örgütü muhatap alınır mı? Terörist başını topluma hoş göstermek için de bebek katilinin adı Forvetbet söylenmedi mekânı söylendi, İmralı denildi, Kandil denildi. İnsanlarımızın zihninde hoşluk oluşturmaya çalıştılar.” şeklinde sözlerine devam etti.

Erhan Usta çözüm süreci boyunca operasyon yapılmamasını da eleştirerek “Cumhurbaşkanı itiraf etti Valilere emir verdik, askerin ve polisin operasyon yapmasına izin vermedik dedi. Bu süre zarfında ne oldu? Doğu ve güneydoğuda her taraf cephaneliklerle doldu. Bugün kendi vatan toprağımıza aylardır giremiyoruz. Aylardır mücadele ediyoruz. Ben orada teröristlerle kahramanca çarpışan askerimizi, polisimizi kutluyorum. Allah onlardan razı olsun. Canları pahasına mücadele ediyorlar, onları yürekten kutluyor ve sonuna kadar destekliyorum. Fakat buradaki yanlışlık siyaset kurumunda. Siz 3-4 yıl bu teröristleri ihmal ederseniz, terör örgütü hem lojistik anlamda hem de eleman anlamında çok güçlenecektir. Şu anda terörist sayısı çok fazla miktarda arttı. İstedikleri gibi orada at koşturdular. Devlet terör örgütüyle masaya oturunca o güne kadar teröristlere destek vermeyen bazı Aşiretler, Sivil Tolum Kuruluşları, İşadamları, daha sonra devlet bunlara destek vermiş, ben mi destek vermeyeceğim deyip onlarda teröristlere destek verdiler. İşadamlarının o bölgede yatırımları var, maden ocakları var bu yatırımlarını korumak için onlara destek verdiler. Her anlamda destek verdiler hem maddi anlamda hem de eleman sağlama anlamında destek verdiler. Bunun dışında köy korucuları devlet teröristle masaya oturunca ortada kaldılar. Teröristlere destek vermeyen aşiretler bile örgüte eleman sağladılar. Bütün bu hatalar üst üste gelince Sayın Cumhurbaşanı buraları tekrar vatanlaştıracağız demek zorunda kalıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Siz bu devleti yönetmeye başladığınızda buralar vatandı. Buraları ne zaman vatan olmaktan çıktı? Fakat hükümetin şu anda ki terörizmle mücadelesini destekliyoruz. Ancak çok geç kalındı. Ağır veballer ödüyoruz onu da görmek lazım.” dedi.

Erhan Usta; Ankara’nın göbeğinde meydana gelen patlamayı lanetleyerek, patlamada ölen vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.